Mersin İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 177. yılını, şehit aileleri ve gazilere verdiği iftar yemeğiyle kutladı. İftar programına Mersin Valisi Özdemir Çakacak da katıldı.
İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyan’ın eşi ile birlikte ev sahipliği yaptığı iftar programı Orduevi’nde gerçekleştirildi. Yemeğe, Vali Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı SG Albay Fatih Erhan ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.
İl Müftüsü Ali Melek tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından şehit aileleri ve gazilerle birlikte orucunu açan Çakacak, programda yaptığı konuşmada, Ramazan’ın manevi havasını şehit aileleri ve gazilerle birlikte solumaktan onur duyduğunu söyledi. Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 177. yılını kutlayan Çakacak, 177 yıllık birikime ve deneyime sahip olan teşkilatın sadece ülke içerisinde değil, uluslararası alanda da büyük üne sahip olduğunu vurguladı. Çakacak, mesai mefhumu gözetmeksizin 24 saat esasına göre görev yapan Jandarma Teşkilatı’nın terörle mücadeledeki kararlı duruşu sayesinde birçok destansı başarılara imza atıldığını da belirtti.
Jandarma Teşkilat’ının milletin ve devletin bekası için binlerce şehit verdiğini ifade eden Çakacak, “Bugün bu cennet vatanda huzur içerisinde yaşıyorsak bunu, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu nedenle şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte büyük bir aileyiz diyoruz. Fedakarca görev yapan tüm teşkilat mensuplarımıza gösterdikleri başarılı çalışmaları, ailelerine de gösterdikleri dik duruşları dolayısıyla teşekkür ediyor, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmasının sonunda Vali Çakacak’a, Kıdemli Albay Uyan tarafından “Cumhuriyet Jandarması” isimli heykel takdim edildi. Uyan da yaptığı konuşmada, "Milletimizin varlığı ve Türkiye’nin bağımsızlığı, kutsal vatan topraklarının bütünlüğünün korunması uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizin manevi huzurunda sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Sayın Valimiz ve Eşi Hanımefendi olmak üzere iftarımıza katılarak bizleri yalnız bırakmayan tüm şehit ailelerimize ve gazilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.