Mezitli Belediyesi’nin göz bebeği projelerinden olan Kadın Üreticini Pazarı’nı gezen AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki ile ünlü aşçı ve televizyon programı yapımcısı Wilco Van Herpen, pazara hayran kaldı.
Mersin’de Güneş Park Enerji Kompleksi’nin temel atma törenine katılan Mahruki ve Herpen, törenin ardından Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile birlikte Kadın Üretici Pazarı’nı ziyaret etti. Mersin’e ait yöresel lezzetlerin de bulunduğu pazarda üretici kadınlar, Başkan Tarhan, Ali Nasuh Mahruki ve Wilco Van Herpen’e sıkma, börek ve ayran ikram etti. Stantlarda bulunan ürünlerden de alışveriş yapan ünlü aşçı ve televizyon programı yapımcısı Herpen, ’’Buradaki her şeyin organik olması çok güzel. Gezerken üretici kadınlar bizlere kendi ürettikleri ürünleri ikram etti. Böyle bir alanın oluşturulması çok güzel bir fikir. Bu güzel alanı bizlerle beraber gezdiği için Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür ediyorum’’ dedi.
AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki ise ilk defa böyle bir şey gördüğünü belirterek, "Bu bölgede yaşayan kadınlar, kendi ürettikleri ürünleri burada doğrudan sunuyorlar. Aracısız direk satışın olması bence çok güzel. Gezerken herkes Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür ettiler. Böyle bir mekanın oluşturulması çok iyi bir fikir. Keşke her bölgede bu tarz alanlar oluşturulsa. Bu güzel projeyi hayata geçirdiği için Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, pazarda kendi ürettikleri el emeği ürünlerini satan kadınların, artık geleceğe daha güvenle baktıklarını vurgulayarak, "Bundan sonra kadınlarımız bu güvenle daha çok sosyal yaşamda, daha çok siyasette, daha çok iş dünyasında yer alacaklar. Yarınlarda bizim olduğumuz yerlerde hep kadınlar olacak. Pazarımız açıldığı günden bu yana ilgi görmeye devam ediyor. Ali Nasuh Mahruki ve Wilco Van Herpen’e Kadın Üretici Pazarımızı ziyaret ettikleri teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.