Mersin’in Tarsus ilçesi ile Almanya’nın Langen kentinin kardeş olmasının 25. yıldönümü etkinliklerine katılan Tarsus heyeti kente döndü.
Tarsus ile Langen kenti arasında 1991 yılında başlayan ve önemli projelere sahne olan Kardeş Şehir Projesi’nin 25.yılı kutlamaları çeşitli etkinliklerle Langen’den kutlandı.
Etkinlikler, ilk olarak Langen kent meydanında Türk Alman bayraklarının göndere çekilmesiyle başladı. Etkinliklere Langen’in Fransa, İngiltere ve Hollanda’daki kardeş şehirlerin yetkilileri de katıldı. Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt, Tarsus ile 25 yıldır süregelen dostluk ve işbirliği sürecinde toplumun farklı katmanlarından yurttaşların katılımıyla sayısız projelerin yeni ürünler vererek geliştiğini vurguladı. Gebhardt, bu işbirliğini sadece iki kent arasında değil, Türk-Alman dostluğu açısından da önemsediğini söyledi.
Tarsus Belediyesi adına kutlamalara Belediye Meclis üyeleri Hüseyin Şendağ, Mehmet Yıldız, Ali Şanlı, Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer, Türk Alman Dostluk Derneği Tarsus Başkan Vekili Fuat Togo ve Belediye Basın Müşaviri Ersoy Yalçın katıldı.
Tarsus heyeti adına konuşan Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yıldız, "Tarsus Belediye Başkanı sayın Şevket Can’ın siz değerli dostlara selam ve sevgilerini getirdim. Tarsus ve Langen arasındaki dostluğu iki vücutta tek bir ruh olarak görüyoruz. Her iki kent insanının birlikte verdiği dost olma, kardeş olma arzusudur. Aslında dünya barışına hazırız. Biz farklı kültür, dil ve din mensupları olarak barışa düşünerek birlikte karar vermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Tarsus heyeti, Langen Belediye Başkanı Gebhardt’a 25. yıl anısına özgün ipek işlemeli bir dostluk flaması armağan etti.
Etkinlikler kapsamında Tarsuslu genç yetenek opera sanatçısı İbrahim Altıparmak ile Langenli piyanist Wolfgang Schneider birlikte sahne alarak ve farklı dillerde klasik eserleri birlikte yorumladı.
Etkinliklerde yapılan bir başka kutlama ise Langen’deki Tarsus Parkı ve önünde inşa edilen "Langen - Kleopatra Dostluk Kapısı" önünde gerçekleşti.
Buradaki törende yapılan konuşmalarda ise iki kent arasındaki çeyrek asırlık dostluğun geleceğine yönelik mesajlar verildi.
Etkinlik kapsamında Belediye Başkanı Frieder Gebhardt, Tarsus heyetine, Langen ve Tarsus’taki Türk Alman Dostluk Dernek temsilcilerine Fuat Togo ve Sonay Saraç, Konsolos Özkan Durmaz’a 25 yıllık kardeşlik projesine katkı sunan Türk Alman Dostluk Derneği eski Başkanı Cengiz Çayır, bu projeye belediye adına imza atan emekli belediye başkanı Dieter Pitthan’ın yanı sıra Langen’in merhum Belediye Meclis eski Başkanı Karl Weber, Kültür Eski Müdürü merhum Rolf Günther’in ailelerine plaket verildi.
Tarsus heyeti gerçekleştirdikleri bir dizi ziyaretin ardından kente dönüş yaptılar.