Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman İhracatçıları Birliği, kereste-palet sektörünü Ekonomi Bakanlığı’nın en etkin desteklerinden biri olan UR-GE desteği ile buluşturuyor.
Akdeniz İhracatçıları Birlikleri’nden (AKİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği bünyesinde gerçekleştirilen kereste-palet ürünleri için Ur-Ge Projesi başlatan AKAMİB’in bu projesine Hatay’dan 1, Adana’dan 1, Mersin’den 13 olmak üzere 15 kereste-palet üreticisi firma dahil oldu. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen ve 3 yıl sürecek olan Kereste-Palet Ur-Ge Projesi’nin en önemli avantajı pazarlama ve ihracata hizmet eden faaliyetlerin yüzde 75 oranında direkt olarak desteklenmesi ve bu destekler ile ilgili önceden ödeme yapılmaması ile bürokratik işlemlerin proje yürütücüsü olan AKAMİB tarafından tamamlanıyor olması. Kereste-Palet Ur-Ge Projesi ile projeye dahil olan 15 firma firma ve sektör bazında yapılacak ihtiyaç analizi çalışmasının raporlarının sonuçlarına göre ihracata yönelik eğitim, raporlama ve sektörel ticaret heyeti, alım heyeti, fuara katılım gibi pazarlamaya yönelik faaliyetlerinde yüzde 75 oranında peşin desteklenecekler.
Projenin başlama düdüğü yapılan ihtiyaç analizi açılış toplantısı ile çaldı. İhtiyaç analizi çalışmasını yürütecek olan danışman projeye katılan firmalara izlenecek yol ile ilgili bilgiler vererek önümüzdeki dönemde firmalarına giderek kendileriyle birebir çalışacaklarını anlattı. Toplantıda konuşan AKAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, "Bu bölgeyi kereste-palet sektörünün marka şehri, lokomotifi haline getirmek istiyoruz. Kereste-palet denince herkesin aklına bölgemizin gelmesini istiyoruz. Eğer işletmelerimizi evlatlarımıza bırakabilmek istiyorsak bu projeye dört elle sarılmalı, projenin bizlere sunacağı imkanlardan ve vizyondan maksimum derecede faydalanmalıyız” dedi.