Mersin’in turizm beldesi Kızkalesi’nde bu yıl 5.’si düzenlenecek Uluslararası Kız Kalesi Turizm Festivali 15-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, ünlü sanatçılar Kıraç, Mabel Matiz ve Mustafa Ceceli konser verecek.
Kentte bulunan yabancı turistler ile vatandaşların kaynaşmasını sağlamayı da hedefleyen festival, bu yıl Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilecek.
Festival kapsamında; plaj voleybolu, muay thai, karate, jimnastik ve yüzme gibi birçok spor dalında yarışmalar ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
3 gün sürecek Kızkalesi Turizm Festivali’nin ilk günü Kıraç sahneye çıkarken, ikinci gün Mabel Matiz; son gün ise Mustafa Ceceli hayranlarıyla buluşacak.
Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, 5. kez gerçekleştirilecek Kızkalesi Turizm Festivali’ni bu yıl uluslararası boyuta taşıdıklarını belirterek, “Turizm cenneti beldemizin hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtımını gerçekleştirmek için çalışmalarımız sürüyor. Festival de bu çalışmalarımızın önemli bir parçası. Bu yıl uluslararası boyuta taşınan festivalin, Kızkalesi’nin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.