Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in, bünyesinde barındırdığı potansiyellerle Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri olacağını söyledi.
Kocamaz, 15-22 Nisan tarihleri arası kutlanan Turizm Haftası dolayısı yaptığı açıklamada, dünyanın en hızlı gelişen sektörlerinden biri olan turizmin, ülke bütçelerini etkileyen boyutlarda yatırım ve iş hacmine sahip olduğunu söyledi. Ayrıcalıklı nitelikleri ile tarihin her döneminde cazibe merkezi olan Mersin’in de turizm gelirinden hak ettiği payı alması için çaba gösterdiklerini kaydeden Kocamaz, gizemli ve baş döndürücü, farklılıkların kucaklaştığı, turizm çeşitliliği bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden biri olan Türkiye’nin turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için elbirliğiyle gayret gösterilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Ülkemizin turizm gelirlerinden hak ettiği payı alması, dünya ülkelerinde kültürel mirasımızın yaşatılması ve kültürlerarası diyaloğun geliştirilmesi açısından hepimize çok önemli görevler düşmektedir” dedi.
Tarih, kültür ve inanç turizmi ile deniz turizminin doyasıya yaşandığı Mersin’i, turizm konusunda da arzu edilen noktaya getirmek için ciddi çalışmalarda bulunduklarını belirten Kocamaz, Mersin’in kültürel derinliğini, folklorunu, turistik değerlerini, yöresel mutfak ve damak tadını ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan fuarlarda tanıtma gayreti içinde bulunduklarını ifade etti.
Geçmişte yapılan yanlış yatırımların ve hatalı politikaların kentin turizm potansiyelinin açığa çıkmasını geciktirdiğini ifade eden Kocamaz, “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentimizdeki tarihi ve kültürel eserler, her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti kentimize çekecek kapasitededir. Kentimiz ayrıca inanç turizmi açısından da çok önemlidir. Gerek İslam gerekse de Hıristiyan dünyası için önem taşıyan Eshab-ı Kehf Mağarası, St. Paul Kilisesi ve Kuyusu, Bilali Habeşi Mescidi ve Hz. Danyal Peygamber’in kabri, Mersin’de inanç turizmini önemli kılan eserlerdir. Ancak bu potansiyeli ortaya çıkaramadığımız için yeterli sayıda yerli ve yabancı turisti kentimize getirememekteyiz” diye konuştu.
Bir kentte turizmin canlanması için ulaşım kolaylığının olmasının yanı sıra kentin yeteri kadar tesisi de içinde barındırması gerektiğini kaydeden Kocamaz, “Çukurova Uluslararası Havaalanı’nın bir an önce hizmete girmesi gerekiyor. Doğru yatırımlar ile umut ediyorum ki kentimiz hak ettiği turizm potansiyeline sahip olacak” ifadelerini kullandı.
Mersin’in turizm alanında hak ettiği konuma ulaşması için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü yatırımı yapmaya ve destek vermeye hazır olduklarını söyleyen Kocamaz, şöyle devam etti; "Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’ münasebetiyle hepimizin turizm farkındalığıyla ve ülkemiz turizmine katkıda bulunma sorumluluğuyla hareket etmesi temennilerimle, turizm sektörü mensuplarına ve bu alanda hizmet üreten tüm kurum ve kuruluşlarımıza değerli katkılarından dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım."