Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2014 yılında iyi niyetli, azimli ve kararlı bir şekilde Mersin’i büyükşehir yapmak için yola çıktıklarını belirterek, “Eleştirileri yapanlar daha önceki eksiklikleri görmeden bizden bir yılda her şeyi yapmamızı bekliyor” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin Faaliyet Raporu ile Denetim Komisyonu Raporu görüşüldü. AK Parti, CHP ve HDP’li meclis üyeleri, söz alarak MHP’li Büyükşehir Belediyesi yönetiminin Faaliyet Raporu ile ilgili görüşlerini aktararak, otogar sorunu başta olmak üzere eleştirilerini yönelttiler.
Kürsüye çıkarak tüm eleştirilere yanıt veren Başkan Kocamaz, Mecliste yapılan tartışmaların ortak yolun ve aklın bulunmasında önemli bir rol oynadığını belirterek, Mersin’in bu ortak akıl ile birlikte gelişip büyüyeceğini vurguladı. 2014 yılında iyi niyetli, azimli ve kararlı bir şekilde Mersin’i büyükşehir yapmak için yola çıktıklarının altını çizen Kocamaz, “Eleştirileri yapanlar daha önceki eksiklikleri görmeden bizden bir yılda her şeyi yapmamızı bekliyor. Biz görevi devraldığımızdan beri birçok zorlukla karşı karşıya kaldık. Mersin’de olması gereken Çevre Düzeni Planı’ndan kent ana planına kadar kentin ana çerçevesini belirleyen hiçbir plan yoktu. Biz şu an bunları planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Görev sürelerinin sonunda Mersin’i bugünkü konumundan çok daha iyi bir yere getireceklerini ifade eden Kocamaz, Mersin’de ne kadar yanlışlık varsa onları düzelteceklerine söz verdiklerini kaydetti. İyi niyetle yola çıktıklarını belirten Kocamaz, “Vatandaşlara verdiğimiz sözlerin içini doldurmak en önemli görevimiz. Ağaç dalı ile gürler. O dallar kurursa meyvesinden istediğin randımanı alamazsın” diye konuştu.
“TULUMBA BAT-ÇIK’DA YAYA GEÇİTLERİ YAPACAĞIZ”
Tulumba Bat-Çık ile ilgili yapılan eleştirileri de yanıtlayan Kocamaz, Mersin’de böyle bir işi yapabilecek uzman firmaların olmadığını, projede İstanbul’dan uzman bir firma ile çalıştıklarını ifade etti. Projenin dört dörtlük olabilmesi için sıfırdan imar olması gerektiğine işaret eden Kocamaz, yaya geçidi ile ilgili Tulumba Bat-Çık doğu-batı uzantısında yer altından yaya alt geçidini, kuzey-güney uzantısında ise yaya üst geçidini yapacaklarını ve her iki geçitte de engelliler için asansörlerin olacağını söyledi.
Kentteki tabela ve billboard kirliliği ile ilgili de konuşan Kocamaz, yapılan ihalelerin kendilerinden önceki döneme ait olduğunu ve sürelerinin henüz dolmadığını kaydetti. Kocamaz, “Billboard kirliliğinden biz de rahatsızlık duyuyoruz. Ama bizden önceki dönemde yapılan ihale süresi 7 yıllık, bin 765 adet billboardı kapsıyor ve yerleri nokta nokta belirlenmiş. Tabelalar için ise Meclise bir yönetmelik değişikliği getirdik. Bu değişiklik komisyonda 8 ay bekletildi. Şubat ayında yönetmelik değişikliğini yapabildik. Zaman içerisinde birçok tabela kaldırılacak” şeklinde konuştu.
“MERSİN’İN SORUNLARINI KENTİN BİRLEŞENLERİ İLE BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”
Açık ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile Mersin’in sorunlarını kentin tüm dinamikleri ile birlikte tartışarak çözeceklerini dile getiren Kocamaz, “Hiç kimse merak etmesin biz belediyeciliği bilimsel yapıyoruz. Vatandaşı dinliyor, anketler yaptırıyoruz. Kent Araştırma Merkezi marifetiyle 40 kişi devamlı Mersin ile ilgili projelerin ön araştırmasını yapıyor ve alınan sonuçlara göre biz projelerimizi hazırlıyoruz” dedi.
Başladıkları hiçbir işi yarım bırakmayacaklarını vurgulayan Kocamaz, Narenciye Festivali’nin bu yıl terör olayları nedeniyle yapılmadığını ifade ederek, Mersin’in dünyaya tanıtımında etkili olacak bu tarz etkinliklerin sürekliliğinden yana olduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.