Kadri Şaman MTSO Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Gıda sektöründen yenilenebilir enerjiye, yazılımdan elektrik elektroniğe kadar çok çeşitli alanda yıl boyunca hazırladıkları 32 projeyi, TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği Fuarı’nda sergiledi.
Kadri Şaman MTSO Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği Fuarı düzenlendi. Fuarın açılışına Milli Eğitim Toroslar İlçe Müdürü Mehmet Badas, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, MTSO yetkilileri ile eğitmenler katıldı.
Lise Müdürü Nural Geyik, yaptığı açılış konuşmasında, fuarın bu yıl ikincisini düzenlediklerini söyledi. Yıl boyunca danışman öğretmenlerle birlikte öğrencilerin hayallerini önce teoriye döktüklerini, ardından da pratiğe yansıtmaya çalıştıklarını kaydeden Geyik, “Bundan sonraki aşamada hedefimiz, hayatımızı kolaylaştıracak ürünlerin ortaya çıkarılması” dedi.
Geçtiğimiz günlerde Mersin Üniversitesi TÜBİTAK Şöleni yapıldığını hatırlatan Geyik, bu şölene Türkiye çapındaki üniversiteler, kurum ve kuruluşların katıldığını dile getirerek, kendi okullarından da bir projenin bu şölende yer aldığını ifade etti. Şölende, projelerinin Türkiye genelindeki ilk 30 proje arasına seçildiği bilgisini veren Geyik, okul olarak Avrupa Birliği projelerine özel ilgi gösterdiklerini ve diğer okullara da bu konuda yardımcı olduklarını kaydetti. Geyik, ayrıca edebiyat ve spor alanında düzenlenen çeşitli etkinliklerde de dereceye girerek, bilimin yanı sıra farklı alanlarda da başarılara imza attıklarını vurguladı.
Konuşmanın ardından tören, danışman öğretmenlere plaket verilmesi ve fuar alanının ziyaret edilerek projeler hakkında bilgi alınması ile sona erdi.
9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin katıldığı fuarda 16 danışman öğretmen görev aldı. Öğrenciler projelerini geliştirerek bundan sonraki aşamada gelecek yıl TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışmasına katılmayı hedefliyor.