Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehir içi trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yenilenen sinyalizasyon sistemleri ile dinamik kavşak kontrol sistemini de hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, özellikle belli noktalardaki yoğunluğu ortadan kaldırarak şehir içi trafiğini rahatlatmayı amaçlıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Mersin genelinde 20 kavşakta yer alan sinyalizasyon alt ve üst yapı yenileme çalışmalarını tamamladı. 6 kavşakta yeni nesil led aydınlatmalı sinyalizasyon sistemi kuran ekipler, hem sürücü ve yayalar açısından daha dikkat çekici, hem de görsellik açısından daha modern bir görüntü sunan yeni nesil trafik ışıklarının kavşaklara kurulumunu tamamlayarak hizmete açtı. Özellikle kent merkezinde araç trafiğinin en çok yaşandığı bölgelerde ise 3 kavşakta trafik yoğunluğunun yönetilmesini sağlayarak, kavşaklardaki bekleme sürelerini azaltmayı amaçlayan dinamik kavşak kontrol sistemi kuruldu. Sistem, 4 yönlü kameralar sayesinde araç trafiğinin en çok olduğu yöndeki bekleme süresini azaltarak hem sürücülere daha kısa süre kırmızı ışıkta bekleme imkanı sunuyor, hem de trafiğin sürekli ve hızlı şekilde akmasını sağlayarak oluşan yoğunluğu önemli ölçüde azaltıyor. Ülke genelinde sayılı kentlerde yer alan dinamik kavşak kontrol sistemi ve sinyalizasyon ile ilgili yürütülen çalışmalarla, araçların trafikte daha kısa süre kalması, trafik yoğunluğunun azaltılması, ortaya çıkan zaman kaybının en aza indirilmesi, yakıt tüketiminin azaltılması ve buna bağlı olarak çevre kirliliğinin de önemli ölçüde azaltılması planlanıyor. Ayrıca Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında kullanılan bütün malzemelerin montaj ve altyapı kurulumunun da ilgili birime bağlı personeller ile yapılması, ek maliyet oluşmasını engelleyerek kaliteli hizmetin daha az harcamayla vatandaşlara sunulmasında önemli rol oynuyor.
Hayata geçirilen projelerle ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kent genelinde hayati önem taşıyan ulaşım ve trafik sorununun ortadan kaldırılması ile ilgili çalışmaların hız kesmeden sürdürüleceğini aktardı. Kocamaz, "Bilindiği üzere göreve gelir gelmez söz verdiğimiz yeni nesil toplu taşıma araçlarını belediyemiz filosuna dahil ederek, özellikle toplu taşıma konusunda yaşanan problemleri önemli ölçüde ortadan kaldırdık. Daha sonra gerek yol yapım ve yeni yol açma çalışmalarımız ile alternatif güzergahları daha aktif hale getirerek, merkezdeki yoğunluğun o bölgelere kaydırılarak biraz daha azaltılmasını sağladık. Yıllardır kimsenin yıkmaya bile cesaret edemediği ucube köprüyü ortadan kaldırarak, bunun yerine çok yönlü ve modern bir projeyi daha hayata geçirdik, tulumba bat-çık projemizi Mersinli hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Yapacağımız yeni bat-çık projelerimiz için de gereken çalışmaları tamamlayarak bir an evvel bu projelerin de hayata geçirilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Özellikle kent trafiğinde önemli yere sahip sinyalizasyon çalışmaları ile ilgili de ekiplerin üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam ettiğini belirten Kocamaz, “Gerek yenilenen görüntüsüyle trafik ışıkları ve yön tabelaları olsun, gerekse kurulan dinamik kavşak kontrol sistemi olsun, bütün bu hizmetler Mersin halkının daha rahat nefes alabilmesi ve kentimizin daha yaşanabilir bir Mersin olması içindir. Söz verdiğimiz projeler birer birer hayata geçerken, kentin ihtiyacı olan farklı ve yeni sistemleri de kurarak kentimizi geleceğe hazırlıyoruz. Biz Mersin’i çok değerli vatandaşlarımızla birlikte yönetiyor, dolayısıyla da birlikte büyütüyoruz. Kendimizi Mersin’e hizmete adadığımızı bir kez daha hatırlatırken, çok kıymetli Mersinli hemşehrilerimizi de yapacağımız çalışmaların takipçisi olmaya davet ediyorum. Biz Mersin için varız ve kentimizde yaşayan her bir insanımızın rahatı için görevimizin başındayız. Önümüzdeki süreçte kentimiz pek çok eser ve projeye daha kavuşacaktır. Onun için herkese bizi izlemeye devam edin şeklinde seslenmek istiyorum” diye konuştu.