Mersin, son 14 yılda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan orman köylüleri için aldığı 40 milyon 443 bin lirayla en fazla ORKÖY desteği alan 3’üncü il oldu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, gelir düzeylerini artırmaya yönelik olarak orman köylülerine verilen destekler devam ediyor. Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek amacıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Mersin’deki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 40 milyon 443 bin TL kredi desteği verildi.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık, Mersin’de güneş enerjisi, süt sığırcılığı, besi sığırcılığı, fenni arıcılık, seracılık ve süt koyunculuğu başta olmak üzere birçok alanda orman köylülerine son 14 yılda 40 milyon 443 bin TL kredi desteği sağladı. Bu miktarla Mersin, ORKÖY desteğini en fazla alan üçüncü il oldu. 2003 yılından bu yana Mersin’de 5 bin 203 aileye destek veren Bakanlık, 2017 yılında da 300 aileye 2 milyon 600 bin TL destek vermeyi hedefliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini, onların kalkınmalarını desteklemek amacıyla birçok proje geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ilave istihdam alanları oluşturduklarını belirtti. Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, bu yıl da bu tür projeleri çeşitlendirerek destek vermeye devam edeceklerini bildirdi.