Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Uluslararası Mersin Maratonu’nun kayıtları başladı. Kayıtlar Mersin Maratonu resmi web sitesi olan ’mersinmaratonu.org’ adresinden online olarak yapılabiliyor.
11 Aralık 2016 Pazar günü koşulacak olan Mersin Maratonu’na katılacak olan sporcular, 42 kilometre ve 15 kilometre parkurları için 20 TL ücret ile 5 kilometrelik parkuruna katılmak isteyenler ise ücretsiz olarak kaydını yaptırabiliyor. 42 ve 15 kilometrelik parkurların kayıtları 7 Aralık 2016 tarihinde sona ererken, 5 kilometre parkuruna 9-10 Aralık 2016 tarihleri arasında Forum Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek olan Maraton Fuarı’nda kayıt yaptırılabilecek. Mersin Maratonu resmi web sitesinden kayıt yaptıranların göğüs numaraları ve yarış malzemeleri, tüm ziyaretçilere ücretsiz olan Maraton Fuarı’nda teslim edilecek. Yarış malzemeleri Maraton Fuarı dışında başka hiçbir yerde ve zamanda dağıtılmayacak. Maratona kayıt yaptırmak isteyenler, Forum Alışveriş Merkezi, Palm City AVM, Marina, KİPA, Soli Center, Taş Bina, Toroslar Belediyesi önü, Viranşehir Roma Dondurmacısı önü, Mersin, Çağ ve Toros üniversitelerine önümüzdeki günlerde kurulacak stantlardan da başvuru yapabilecek.
Bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Uluslararası Mersin Maratonu, ‘demokrasi şehitleri’ anısına koşulacak ve ‘Mersin’e koş Mersin’de koş’ sloganıyla hayata geçirilecek. 2. Uluslararası Mersin Maratonu’nda toplam 155 bin 550 TL para ödülü verilecek. Ödüller, maraton, maraton Türk sıralaması, maraton yaş grupları, 15 kilometre, 15 kilometre Türk sıralaması, 15 kilometre yaş grupları ve maraton bedensel engelli tekerlekli iskemle yarışı kategorilerinde dağıtılacak. 2015 yılında düzenlenen ve Avrupa Atletizm Birliği tarafından verilen 5 yıldız derecesini alarak, Avrupa’nın en iyi maratonları arasında yerini alan 1. Uluslararası Mersin Maratonu’ndan sonra bu yıl da aynı başarının sürdürülmesi hedefleniyor.