Türkiye Oryantiring Federasyonu, Mersin Valiliği, Mersin Üniversitesi (MEÜ), Mersin Büyükşehir Belediyesi ve TRT işbirliğiyle imzalanan, Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi projesinin son yarışı tamamlanarak dereceye giren sporcular ödüllendirildi.
Yaş gruplarına göre yarışan kadın ve erkek sporcular, Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi projesinin yarışma takvimine göre, 20 Mart Pazar günü MEÜ Çiftlikköy Kampüsü’nde, 3 Nisan Pazar günü Kanlıdivane’de, 17 Nisan Pazar günü Tarsus’ta, 15 Mayıs Pazar günü Ayaş’ta, 12 Haziran Pazar günü Uzuncaburç’ta yarışmıştı. 26 Haziran Pazar günü gerçekleşen son etap ise Soli-Pompeiopolis’te yapıldı. Burada gerçekleşen kapanış ve ödül törenine, Vali Yardımcısı Veysel Özgür, MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, TRT Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu ile il temsilcisi Feryal Muştu, paydaş kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, "İlimiz birçok kültürel varlığı barındırmaktadır. Köklü bir geçmişe sahip birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir konumdadır. Ancak bu kültürel varlıkları çocuklarımıza yeterince öğretemiyoruz. Bu gerçekten yola çıkarak geliştirilen proje ile oryantiring sporu aracılığı Mersin’de bulunan kültürel varlıklar konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladık. Bugün bunu başarabilmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ise projenin sadece bir doğa sporu olmadığına, Mersin’deki ören yerlerinin tanıtılmasına katkı sağladığına dikkat çekti.
TRT Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman da Mersin adına güzel neticeler alındığını söyleyerek, emeği geçenleri kutladı.
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu ise kurumlar arası organizasyonların güzel örneklerinden olan projenin devamında uluslararası bir nitelik kazanacağını belirtti.
Konuşmaların ardından onur kurulu üyelerine plaket, düzenleme ve yürütme kurulu üyelerine şilt, dereceye giren sporculara ise madalya verildi.