Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, 75. Yıl Anaokulu’nda okuyan öğrencileri polislik, suç ve suçlu profilleri, genel asayiş ve trafik kuralları konusunda bilgilendirdi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, çocuklara polislik mesleğini tanıtmak, suç ve suçlu profilini anlatarak kendilerini nasıl korumaları gerektiği hakkında bilgilendirmek, polise olan bakış açılarını pozitif yönde artırmak, kurumlar arası diyaloğu artırmak amacıyla Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, okullardaki bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.
Son olarak 75. Yıl Anaokulu’nda öğrenci ve öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenleyen ekipler, toplum destekli polislik faaliyetleri, metruk binaların bulunduğu yerlerle ilgili riskler, temizlik malzemeleri ile ilgili riskler, emniyet kemeri kullanımı, yabancı kişilerin kendilerine dokunmalarına izin vermemeleri, polis, ilk yardım ve itfaiye gibi acil çağrı telefon numaraları ile genel asayiş ve trafik kuralları hakkında bilgilendirme yaptı. Ekipler ayrıca güvenli internet, 155 polis imdat konularında broşürler dağıttı.