Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Mersinlilerin Ramazan Bayramı’nı rahat, huzurlu, temiz ve güvenli bir şekilde geçirmesi için gerekli tüm tedbirleri alarak hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, zabıta, itfaiye ve çevre temizlik ekipleri bayram boyunca görev alırken, vatandaşlar her hangi bir durumda belediyenin çağrı merkezi numarası olan ’444 2 153’ ve MESKİ çağrı merkezi ’Alo 185’ hatlarına 24 saat ulaşabilecek. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da Mersinlilerin, ulaşım sorunu olmadan sevdiklerine sorunsuz bir şeklide ulaşabilmeleri için belediye otobüslerinin sefer sayıları arttırıldı. Vatandaşların istedikleri yere kolayca ulaşım sağlayabilmeleri için artırılan belediye otobüsü sefer sayıları ile Mersinliler mezarlık ve akraba ziyaretlerini sorunsuz bir şekilde yapabilmenin rahatlığını yaşayacak. Belediye otobüsleri de bayram boyunca ücretsiz olacak.
Ramazan Bayramı öncesi çalışmalarına hız veren Mersin Büyükşehir Belediyesi temizlik işleri ekipleri, bayram mesaisine erkenden başladı. Haftanın yedi günü yirmi dört saat çalışmalarını yürüten temizlik işleri ekipleri, rutin çalışmalarına ek olarak daha fazla ekiple hizmet vererek, bayram öncesi camii temizliklerini de tamamladı.
Öte yandan vatandaşların bayram öncesi ve bayram süresince en yoğun olarak ziyaret ettiği mezarlıklar, ekipler tarafından temizlenerek bayrama hazır hale getirildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de diğer günlerde olduğu gibi Ramazan Bayramı süresince 24 saat mesaisini sürdürecek. İtfaiye ekipleri, bayram tatilinde piknik yerlerine gidecek vatandaşlara özellikle ateş yakarken dikkatli olmaları hususunda da uyarıda bulundu.
Zabıta ekipleri de bayram öncesinde denetimlerini sağlıksız gıda satışı gerçekleştiren seyyar satıcılar ile daha çok unlu ve şekerli gıda üretimi yapan esnaf üzerinde yoğunlaştırdı. Bayramda bu tür gıda tüketimlerinin artması ile zabıta ekiplerinin yaptığı denetim büyük önem kazanıyor. Nöbetçi ekipleri ile bayram boyunca 24 saat hizmet verecek olan zabıta ekipleri, Mersinlilerin yanında olacak.