Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Karabucak Orman İşletme Şefliği’ne ait 152 hektar alanda endüstriyel ağaçlandırma çalışması yapıyor.
Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammet Aslanhan ve İşletme Şefi Yunuz Agkuş ile birlikte Tarsus Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği’nin yürütmekte olduğu Karabucak Orman İşletme Şefliği yönetim alanı dahilinde 2016 yılı endüstriyel ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Çalışmalarla ilgili olarak Bölge Müdürü Yılmaz’a bilgi veren Tarsus Orman İşletme Müdürü Aslanhan, 2015’ten devreden 44,1 hektarlık 2 adet bölme ile birlikte 2016 yılında toplam 8 adet bölmede 152 hektar arazi hazırlığı çalışmalarına başladıklarını, programın yüzde 75’inin tamamlandığını belirtti.
Bölge Müdürü Yılmaz ise Okaliptüs Endüstriyel Ağaçlandırma sahasında kök sökümlerinin başladığını söyledi. Eylül ayına kadar tüm bölmelerde kök sökümü ve arazi hazırlığının tamamlanması için gayret ettiklerini dile getiren Yılmaz, endüstriyel ağaçlandırma çalışmalarının kısa zamanda maksimum fayda açısından ormancılıkta önemli olduğunu vurguladı.