Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen ‘2016 Yılının Enleri Ödül Töreni’ yapıldı.
Amatör Spor Haftası dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ödül törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Valisi Özdemir Çakacak, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Vali Yardımcısı Mahmut Halhal, Akdeniz Belediye Başkan Vekili Bedrettin Gündeş, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, Gençlik Hizmetleri İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, antrenörler ve çok sayıda sporcu katıldı.
Törende konuşan Başkan Kocamaz, sporun birleştirici bir unsur olduğunun altınız çizerek, Mersin’in değerlendirilmesi ve doldurulması gereken spor tesislerine sahip olduğunu ifade etti. Kocamaz, “İnsanların kökeni, inancı, dünya görüşü farklı olabilir ama spor bu farklılıkların tamamını ortadan kaldırır. Gönüllerini birleştirir. Mersin, spor kenti olmaya çok elverişli ve her türlü imkâna sahip bir kent. Akdeniz Oyunları vesilesiyle kentimize birçok tesis kazandırıldı. Ama bu tesislerin de dolu dolu kullanılmasını istiyoruz" dedi.
Amatör sporun gelişmesi adına Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ifade eden Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak biz her türlü fedakarlığa ve desteğe hazırız. Mersin’i en iyi şekilde hem Türkiye hem dünyada temsil eden sporcularımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise Mersin’in bir spor kenti olduğunun altını çizerek Mersin’i, Türkiye ve dünyada temsil eden tüm sporculara teşekkür etti. Vali Çakacak, “Modern ve eşsiz tesisleri ile bir spor kenti olan Mersin, bu konumunu hep daha ileriye taşımaktadır. Mersin’in spor kenti olması adına katkılarından dolayı sporcularımıza teşekkür ediyorum. İlimizi ülkemizde ve dünyada temsil eden tüm sporcularımızla gurur duyuyor ve hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Amatör Spor Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade eden Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş ise, “Spor adına yaptığımız bu etkinlikler bizi bir araya getiriyor. Bu etkinliklere katkı sağlayan başta Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, Mersin Valiliği’ne ve destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmalar sonrasında protokol tarafından branşlarında ödül almayı hak eden sporculara, spor kulüplerine, takımlara ve antrenörlere ödülleri ve kupaları takdim edildi.