15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de başlatılan ’demokrasi nöbeti’, dün coşkuyla sonlandı.
Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana tüm ülkede olduğu gibi Mersin’de de demokrasi nöbeti tutuldu. Milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan milyonlarca vatandaş gibi Mersinliler de Cumhuriyet Meydanı’nda nöbet tuttu. Demokrasi nöbetinin 27. ve son gününde yine binlerce Mersinli meydanı doldurdu. Son kez demokrasi nöbetine gelen vatandaşlar burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde toplanan vatandaşlara hitaben yaptıkları konuşmaları dev ekranlardan izlediler.
Ardından meydandaki vatandaşlara seslenen AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, "15 Temmuz gecesinden bu yana asil duruşunu bozmayan bu asil milletin huzurunda bizler de saygıyla ve hürmetle eğiliyoruz. Bizimki bir veda konuşması değil inşallah bundan sonra burada edindiğimiz güzel muhabbet ve dostlukla bu süreci devam ettireceğiz. Bu asil millet 15 Temmuz gecesinden bu yana dik duruşunu hiç bozmadı. Reisimiz ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi millet olarak bizler ancak ve ancak Allah’ın huzurunda ve rükuda eğiliriz. Sözün bittiği yerdeyiz. Ne kadar konuşursak konuşalım, bu asil milletin dik duruşu kadar etmez. Çünkü bu asil millet gereken cevabı gereken yerlere iletmiştir. Bu ülkeye ihanete kalkışanlar şunu iyi bilmelidir ki bu bayrak yere düşmeyecektir. Demokrasiye sahip çıkan tüm halkımız bunu bir kez daha göstermiştir. Bu süreçte reisimizi, uzun adamı yalnız bırakmayan bu asil milletin huzurunda saygıyla eğiliyorum. Allah bu milleti ve uzun adamı başımızdan eksik etmesin” dedi.