Mersin’deki Latin İtalyan Katolik Kilisesi ve Ortodoks Kilisesi’nde Noel dolayısıyla ayin yapıldı.
Merkez Akdeniz ilçesindeki Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde, Rahip Francis Dondu’nun yönettiği ayinde, ilahiler söylendi, İncil’den bölümler okundu. Tarihi kilisede ayine katılanlar, mum yakıp dua ettikten sonra birbirlerine sarıldı.
Mersin’deki Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen Noel ayininde de birlik, beraberlik ve barış mesajı verildi, şehitler için dua edildi. Ayinde cemaat mensupları mumlar yakarak, dilekler tuttu. Ortodoks Kilisesi ruhani reisi Coşkun Teymur, insanlık ve dünya barışı için birlik mesajı verirken, son dönemdeki terör saldırının tüm ülkeyi derinden üzdüğünü söyledi.
"Ulusumuzun bu acısını en samimi dileklerimizle paylaşıyoruz" diyen Teymur, şöyle devam etti; "Bizler bu vatan sevgisi şuuru ile ülkemizin ve milletimizin sevinçlerini de acılarını da paylaşıyoruz. Bizler asırlardır bu güzel vatan topraklarında azınlık bir grup olarak yaşamımızı sürdürmekte, taşıdığımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliğimizle her zaman için iftihar etmiş, gurur duymuş sadık bir tebaayız. Ülkemiz büyük bir ülkedir. Tarih boyunca büyük badireler atlatmış, hepsinin üstesinden gelmiş, başarmış bir milletin, ulusun evlatlarıyız. Bununla da haklı bir gurur duyuyoruz. Bugünkü dualarımızı, askerlerimiz ve güvenlik kuvvetlerimizden canlarını bu ülke ve vatan için feda eden kahraman şehitlerimizin aziz ruhlarına ithaf ediyoruz. Yüce rabbimiz kabul eylesin."
Konuşmanın ardından cemaat üyelerine komünyon dağıtıldı, Noel baba çocuklara hediyeler verdi.