Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseri, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ve şef İbrahim Özberk yönetiminde gerçekleştirilen konserde salon dolarken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Tarsus Belediye Başkanvekili Ali Şimşek, Mersin eski Valisi Akif Tığ ve meclis üyeleri de konseri izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik, ‘Son Balo’ adlı sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyon gösteriminin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ve koro sanatçıları tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. ’İzmir’in Kavakları, Olmaz İlaç, Yemen Türküsü, Yanık Ömer, Kırmızı Gülün Alı Var, Dağlar Dağlar Viran Dağlar, Sarı Kurdelem, Değirmene Un Yolladım’ ve daha birçok eserin seslendirildiği gecede, misafirler şarkılara eşlik ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Gecenin sonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçıları ve salonu dolduran misafirlerin hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nı söylemesi ise büyük alkış aldı.
Konser sonunda konuşma yapan Başkan Kocamaz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları salonu dolduran misafirlerin de eşlik ederek söylemesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Bugün burada Atamızın sevdiği şarkıları dinleyerek ve eşlik ederek onun ruhunu hissetmekten büyük bir mutluluk duydum. Şunu herkes biliyor ve dünyaya da ilan ediyoruz ki Atatürk sadece onu andığımız bu özel günlerde değil, her zaman gönlümüzde yaşıyor ve yaşayacak” dedi.
Türkiye’nin sıkıntılı ve zor süreçlerden geçiyor olmasında Atatürk’ün eserleri ve Gençliğe Hitabesi’nin yeterince anlaşılamamasının payının büyük olduğunu söyleyen Kocamaz, “Bugün ülkemizde yaşanan olaylara baktığımız zaman Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden ve onun eserlerinden yeterince ders çıkarmamış olduğumuzu görüyoruz. O’nu tam anlamıyla anlasaydık ve dinleseydik, bugün yaşadığımız olayları yaşamazdık. Şimdi de onu özlemle anıyor, hasretle arıyoruz. Onu unutmadık, bundan sonra da unutmayacağız. Türk milleti asil bir millet. Türk milletinin kudreti damarlarındaki asil kandan geliyor. Biz bildiklerimizi bizden sonraki nesillere anlatarak, Atamızın çizdiği aydınlık yolda, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacağız. Bugün burada Atamızın sevdiği şarkıları seslendiren ve onu aramızda hissettiren tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.