Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü sporcularından Yaren Nazlıcan Çelikkıran, Çanakkale Gelibolu’da düzenlenen Minikler Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda Klasik Yay Minik Bayanlar 9-10 yaş grubunda Türkiye şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.
Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanlığınca 23-26 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale Gelibolu’da düzenlenen Minikler Okçuluk Türkiye Şampiyonası 66 kulüpten 446 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. Türkiye Şampiyonasına Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü, kenti temsilen 4 sporcuyla katıldı. Sporculardan Yaren Nazlıcan Çelikkıran, 9-10 Yaş Klasik Yay Minik Bayanlar kategorisinde 70 kişinin bulunduğu yarışmada ilk tur sıralamasında 161 puan, ikinci tur sıralama atışlarında ise 154 puan, toplamda 315 puan atarak Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya kazandı.
Türkiye şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atan minik şampiyon Yaren Nazlıcan Çelikkıran, okçuluk sporunu bir yıldır yaptığını ve tecrübe kazanmak için yarışmaya katıldığını söyledi. Yarışmada Türkiye şampiyonu olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Çelikkıran, yarışmada hiç heyecanlanmadığını sadece hocasının kendisine söylediklerini uyguladığını belirterek, yarışma sonunda da Türkiye şampiyonu olduğunu ve hedefinin yeni madalyalar almak olduğunu kaydetti.
Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü Başkanı ve şampiyon sporcunun Antrenörü Aytekin Ataş ise Mersin’e bugüne kadar sayısız madalyalar kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra dünya şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu ve sayısız Türkiye derecelerimiz bulunmaktadır. Ancak minik sporcumuzun elde etmiş olduğu başarı beni daha çok mutlu etmiştir. Sporcum Yaren Nazlıcan ile yaklaşık bir yıldır düzenli şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Eğitimi ile birlikte okçuluğu da beraber sürdüren ve her ikisinde de başarılı olan sporcum bizlere disiplinli çalışmanın karşılığının başarı olduğunu göstermiştir” dedi.