Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MESKİ), merkez Toroslar ilçesine bağlı Portakal Mahallesi’nin kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturmak için çalışmalara başladığı bildirildi.
MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Toroslar ilçesi Portakal Mahallesi sakinlerinin en büyük problemi olan kanalizasyon sorununun çözüme kavuşturmak için çalışmalara başlanıldığı belirtildi. Portakal Mahallesi için yürütülen kanalizasyon çalışmaları kapsamında Mustafa Kemal Mahallesi Rauf Denktaş Parkı’nın doğusundan Müftü köprüsü istikametinde devam eden kanalizasyon döşeme çalışmalarında, yeni yerleşim merkezi ve kanalizasyon eksikliği olan imara açılan bölgelerin kanalizasyon sorununun çözüme kavuşacağı ifade edildi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Portakal Mahallesi’ndeki yeni imara açılan bölgeler ile birlikte bazı yerleşim merkezlerinde kanalizasyonun hiç bulunmadığını hatırlattı. Vatandaşlara sağlıklı çevrenin kazandırılması amacıyla altyapı çalışmalarının devam edeceğinin altını çizen Kocamaz, yapılan yeni kanalizasyon çalışması ile Portakal Mahallesi’ndeki kanalizasyon şikayetlerinin sona ereceğini söyledi.