Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi tarafından ’Bilinçli Farkındalık ve Erteleme’ konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Uzun, ertelemenin, hayatının bir parçası olduğunun ve yaşama büyük etki ettiğinin altını çizerek, bir şeyi son ana bırakma davranışı olan ertelemenin nedenleri, çeşitleri ve etkileri hakkında bilgi verdi.

Ertelemenin çaresi olarak düşüncelerin değişmesi gerektiğini kaydeden Uzun, şimdiki ana bilinçli ve yargısız olarak dikkatini vermek anlamına gelen ‘mindfulness’ (farkındalık) kavramı üzerinde durdu. Uzun “Bu, bilincimizin bilincinde olmamızı içeren derin bir farkındalık halidir. Mindfulness aslında bir uyanma halidir. Aklımızdan geçen düşüncelere daldığımızda bir şeye çarpıp kendimize geldiğimiz zamanları bilirsiniz. Dış etkenlerin bizi kendimize getirdiği o anlara, bilinçli olarak dönüşümüze minful olmak, bu zihin durumunun genel haline mindfulness diyoruz” dedi.