Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ÇYDD ile anlamlı bir projeye imza atarak, köylerden Mersin’e gelerek okula giden 6 kız öğrenciye ev açtı.
Mezitli Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte hazırladığı bir proje kapsamında, Mersin’de çeşitli okullarda okuyan 6 kız öğrencinin barınmasını sağladı. Mezitli Belediyesi’ne ait evde kalan öğrenciler, okullarına ve dershanelerine gitmenin yanı sıra belediyenin sosyal imkanlarından da yararlanabiliyorlar.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, öğrenci evini ziyaret ederek, kız öğrencilerin sıkıntı ve sorunları dinledi. Öğrencilerle kendi öğrencilik yaşamında yaşadıklarını paylaşan Başkan Tarhan, öğrencilerden beklentilerini de anlattı. Türkiye şartlarında öğrenci olmanın zorluklarına değinen Tarhan, belediye olarak ellerinden geldiğince destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.
Tarhan, öğrencilerin kaldığı ortamın sürekli denetim altında olduğunu ve güvenlik kameralarıyla 7/24 korunduklarını söyledi. Belediyelerin yol, park-bahçe gibi hizmetlerinin yanı sıra çağdaş, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan ve Atatürkçü bireyler yetiştirilmesine de katkı sunmak durumunda olduklarını ifade eden Tarhan, “Biz halkçı belediyeler olarak aydınlık geleceğe ışık olacak gençlerin yetişmesine katkı sunmak durumundayız. Tüm çalışmamızı buna göre yapıyoruz. Burada da başka şehirlerde ya da Mersin’in köylerinde yaşayan 6 kız öğrencimiz için barınma talebi geldi. Biz de elimizden geldiğince onlara bu imkanı sunduk” dedi.
Kendisinin de zor bir öğrencilik dönemi geçirdiğini, 8-10 kilometrelik yolu kamyon kasalarında, çoğu zaman yürüyerek kat etmek durumunda kaldığını anlatan Tarhan, “Şimdi imkanlar o günlere oranla daha fazla. Demek ki, sizler bizden daha fazla şeyler başarabilirsiniz. Biz imkanlarımız elverdiğince gereken desteği vermeye çalışıyoruz. Onlar da derslerinde başarılı olarak, bizlere güvenerek, onları bize emanet eden ailelerini hayal kırıklığına uğratmadan örnek birer birey olacaklar. Bunun yanında bol bol kitap okuyacaklar, sosyal aktivitelere katılacaklar, belediyemizin bundan sonraki projelerde gönüllü elçileri gibi çalışacaklar” diye konuştu.
‘Sahipsiz olmadığımızı hissettirdiği için minnettarız”
Öğrenciler ise ailelerinin, yaşadıkları barınma sıkıntısını Başkanı Tarhan’a iletmelerinin ardından belediyenin kendilerine böyle bir ev açtığını ve internetten eşyalara kadar her imkanı sağladığını ifade ettiler. Mezitli’nin köylerinde oturduklarını belirten öğrenciler, “Bu da her gün okula gelip tekrar eve dönebilmemiz için birkaç dolmuş değiştirmek ve saatlerimizin yolda geçmesine neden oluyordu. Ailelerimizin başvurusu üzerine başkanımız bize böyle bir imkan sundu. Başkanımız Neşet Tarhan’a minnettarız. Bizi ziyarete geldi ve yaşadığımız sıkıntıları dinledi. Kendisinin de bizden beklentilerini anlattı. Başkanımızın ziyareti ve verdiği öğütler bize çok büyük motivasyon sağladı. Kendisine hem bize bu imkanları sunduğu için hem de bizi ziyaret ederek sahipsiz olmadığımızı gösterdiği için çok teşekkür ederiz” dediler.