Mersin’in Mut ilçesinde belediye, tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 14 bin zeytin fidanı dağıttı.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, zeytin fidanı dağıtımı nedeniyle düzenlenen törendeki konuşmasında, “Aralık ayından itibaren fidan talebi almaya başladık. Ceviz, badem ve zeytin olarak meclis kararı aldığımız fidan desteği için vatandaşımız tercihini zeytinden yana kullandı. Bunun sebebinin yoğun kar yağışı dolayısıyla zeytin ağaçlarının zarar görmesine bağlıyoruz. Toplam bin 900 müracaat oldu. Gemlik tipi zeytin fidanı dağıtıyoruz. Kişi başına 25 fidan şeklinde ve 50 TL karşılığında maliyetine fidan desteği veriyoruz. İlk etapta 560 vatandaşımıza 14 bin zeytin fidanı vereceğiz. Toplamda 4 grup halinde dağıtmayı düşünüyoruz. Tarımsal desteklerimiz bundan sonra da artarak devam edecek. Fidanlarımızın ilçemize ve üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz dağıtılan fidanların tamamının Mut’taki fidancılardan temin edildiğini, ilçenin organik ve kaliteli fidanlarının tercih edildiğini vurguladı.

Zeytin fidanı almak için müracaat eden vatandaşlar belediye veznesine 50 lira makbuz karşılığında ücret yatırarak, tapu fotokopisi veya çiftçi belgesini yanlarında getirerek fidanlarını teslim aldı.