Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi’nin, geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği ‘Mutlu Çocuklar Mutlu Mezitli’ projesinin ikincisi 4 Ağustos 2016 tarihinde başlıyor. Proje kapsamında çocuklar tiyatro, dans, spor ve kültürel bir çok etkinliğe katılma fırsatı yakalayacak.
Bu yıl gerçekleştirilecek ‘Mutlu Çocuklar Mutlu Mezitli’ tanıtım toplantısı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Çocuklar, toplantıya aileleriyle birlikte geldi. Genç sosyologlar Eda Sümeyye Ünsal, İlknur Gülçür ve Ayça Avuloğlu tarafından düzenlenen programlarla çocukların yaz dönemini daha verimli geçirmelerinin hedeflendiği proje, bu yıl 4-27 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Program süresince çocuklar tiyatro, dans, spor ve kültürel birçok etkinliğe katılacak.
Tanıtım toplantısında konuşan Başkan Tarhan, ‘Mutlu Çocuklar Mutlu Mezitli’ projesinin, en büyük hedefleri olan ‘Mutlu Mezitli’yi oluşturmak fikrinden doğduğunu belirtti. Tarhan, “En zor olan insanları mutlu etmektir. Sosyolog arkadaşlarımız bu konuda çaba gösterip, çocuklarımız daha sağlıklı ve mutlu olsunlar diye bu projede emek sarf edip kendi kişisel zamanlarından fedakarlık ediyorlar. Çocuklarımız eve kapanıp televizyon izlemek, bilgisayarda oynamak, ellerinde tablet veya telefonla uğraşmak yerine sosyal aktiviteler gerçekleştirerek yaz dönemlerinde mutlu anıları olsun istiyoruz. Sporla ve sanatsal çalışmalarla herkesin ilgilenmesini istiyoruz. Mezitli’de epeyce yol kat ettik. Bazen bisiklet ile gerçekleştirdiğim turlarda çocuklar bana ’Neşet Amca merhaba’ diyorlar. İşte o zaman rahatlıyorum ve mutlu oluyorum, umarım hep sizlerin Neşet Amcası olurum” dedi.