Bu yıl Trabzon’da 16.’sı düzenlenen ISF Gymnasiade 2016 Okul Sporları Olimpiyatları’na katılan ve Dünya Liseler Arası Güreş Şampiyonasında 7 dalda 1. olarak Dünya Şampiyonu olan Nur Çınar (18) Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’yi makamında ziyaret etti.
Nur Çınar’ın, başarısını paylaşmak üzere ziyaret ettiği Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur’da yetişen ve bu tarz başarılar elde eden sporcularla gurur duyduklarını söyledi.
Sporcu Nur Çınar, spora ilgisinin ilkokul yıllarına kadar uzandığını ortaokul yıllarında kulüp düzeyinde gerçekleştirdiği çalışmalarını son 4 yılda profesyonel anlamda yaptığını söyledi. Daha önce Sırbistan, Bulgaristan, Litvanya, Slovakya, Romanya gibi ülkelerde çeşitli başarılar elde eden Nur Çınar, ileriye dönük hedefleri için ise öncelikle güreş sporunun tanıtılması, gençlere spor sevgisinin aşılanması, bayanların da bu spor dalına dahil olmasını arzuladığını ve Anamur’da güreş sporuna yönelik çalışmalarının da yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.
Başkan Türe, henüz 18 yaşında olmasına rağmen büyük başarılara imza atan Nur Çınar’ı tebrik ederken plaket ve tam altın ile ödüllendirdi.