Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Mut Orman İşletme Müdürlüğü fidanlığında ceviz, fıstıkçamı, melengiç ve zeytin aşılama eğitimi verdi.
Eğitime, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, fidanlık müdürü, işletme müdürleri, ATM Şefleri, orman işletme şefleri, orman muhafaza memurları, mühendisler, işçiler ve vatandaşlar katıldı. Eğitimde konuşan Orman Bölge Müdürü Abit Baca, aşılamaları Orman Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü’nün 5 yıllık eylem planları kapsamında gerçekleştireceklerini söyledi. Aşılama eğitimine hem fidanlık işçilerinin hem de köylerden gelen vatandaşların katıldığını belirten Baca, “Uygulamaları bol bol deneyelim ve en doğru şekilde yapmaya çalışalım. Bölge Müdürlüğü olarak aşılamaya çok önem veriyoruz. Ceviz ağaçlandırmalarında uygun orijinli aşılı ceviz fidanları kullanılması gerekir. Yapılan çalışmalar ile gelir getirici türlerin daha verimli hale getirilmesini ve yöre halkının gelir düzeyinin artırılmasını hedefliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Daha sonra Mut Orman İşletmesi Fidanlık Şefi Yeşim Genç ve Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü Mühendisi Bahattin Ölmez tarafından ceviz, melengiç ve zeytin türlerinde uygulanan aşı çeşitleri hakkında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.