Mersin İdmanyurdu altyapısına futbolcu kazandırmak ve gençleri kaynaştırmak amacıyla ortaokul öğrencileri arasında Mersin Taraftarları Futbol Turnuvası düzenlendi.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Kent Konseyi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Mersin Taraftarları Futbol Turnuvası’, Macit Özcan Spor Tesislerinde düzenlenen final maçı ile sona erdi. Akdeniz Ertuğrul Gazi Ortaokulu ile Toroslar Osmangazi Ortaokulu takımlarının karşılaştığı final maçında, turnuvanın şampiyonu, Osmangazi Ortaokulu’nu 2-0 yenen Ertuğrul Gazi Ortaokulu takımı oldu.
Maç sonrasında, turnuvayla ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serbülent Sevdi, turnuvayı, Mersin İdmanyurdu altyapısına sporcu kazandırmak, spor bilinci oluşturmak ve gençleri kaynaştırmak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Mersin’in 13 ilçesindeki ortaokullarda öğrenim görmekte olan 13-14 yaş grubu erkek öğrencilerden okul takımları oluşturulduğunu belirten Sevdi, yapılan turnuvanın gelecek yıllarda daha kapsamlı bir organizasyona zemin hazırlanması temennisinde bulundu.
Konuşmanın ardından turnuvada ilk üçe giren takımlara madalya ve kupaları verildi. Turnuvada, Akdeniz Ertuğrul Gazi Ortaokulu birinci, Toroslar Osmangazi Ortaokulu ikinci, Yenişehir Pirireis Ortaokulu üçüncü, Tarsus Ali Oksal Ortaokulu ise dördüncü oldu.