Mersin’in Tarsus ilçesinde Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, lokanta ve restoranlarda el yıkama konusunda bilgilendirme yaptı.
Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, lokanta, restoran ve kafelerden başlayarak koruyucu sağlık hizmetleri konusunda, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutmak amacıyla bilgilendirme, yerinde inceleme ve denetleme çalışmaları yapmaya devam ediyor.
Halkın sağlığını korumaya yönelik önlemler açısından yaptırılan el yıkama levhaları ile vatandaşların dikkatini çeken ekipler, doğru el yıkama konusunda işyeri çalışanları başta olmak üzere bireyleri bilgilendirdi.
Halen dünyada en sık ve en çok görülen hastalıklar grubunu enfeksiyon hastalıklarının oluşturduğunu ifade eden ekipler, doğru el yıkama şekli ve alışkanlığının insanlara kazandırılması halinde bu hastalıkların sıklığında önemli azalmalar olacağını kaydettiler.
Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, koruyucu sağlık hizmetleri vermek, hastalıklara karşı önlemler almak için bilgilendirme çalışmalarıyla toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek için çalışmaların devam edeceğini belirttiler.