Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, "Mersinimizin huzur ve güvenliği için esnaf teşkilatımız başta olmak üzere tüm STK’lar ve kurum kuruluşlarla iş birliği içerisinde olacağız" dedi.
Şahne, kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer’i kabulünde, polisin vatandaşın huzur ve güveninin sağlanması amacıyla 24 saat görev başında olduğunu belirtti. Şahne, "Mersinimizin huzur ve güvenliği için esnaf teşkilatımız başta olmak üzere tüm STK’lar ve kurum kuruluşlarla iş birliği içerisinde olacağız. Amacımız Mersin’e hizmet etmek. Bu bir hizmet davası. Benden önceki Emniyet Müdürümüzün tesis ettiği güven ve huzur ortamını bizlerde sürdüreceğiz. İnsanların güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması, karınlarının doyurulmasına kadar önemli bir ihtiyaçtır. Kendini güvende hisseden bir toplumda ise suç olayları en asgariye inecektir. Bu konuda esnafımız ve halkımızın polise destek olması gerekmektedir. Çünkü esnafımızın ve halkımızın desteği olmadan polisin başarılı olması beklenemez" dedi.
Birlik Başkanvekili Nesil Aydın ile Yönetim Kurulu üyesi Ömer Şahbudak’ın da eşlik ettiği ziyarette konuşan Başkan Dinçer, il genelinde 70 meslek odası ile bu odalara bağlı 70 bine yakın esnaf ve sanatkarla hizmet verdiklerini söyledi. Dinçler, "Esnaf ve sanatkarlarımızın yerelde ve genelde çözüm bekleyen sorunlarını çözme gayreti içerisinde hareket etmekteyiz. Bu bağlamda ilimizin mülki amiri başta olmak üzere, emniyet müdürlüğü ve diğer kamu kurum kuruluşları, yerel yönetimler ve STK’larla sürekli diyaloglar içerisindeyiz” dedi.
Esnaf teşkilatı olarak halkın can ve mal güvenliğinin yanı sıra yasaların uygulanmasında da en büyük payın sahibi emniyet teşkilatıyla sürekli iç içe olduklarının altını çizen Dinçer, “Esnafımız vatanına, milletine, bayrağına bağlı, devletine karşı her türlü yasal sorumluluğu yerine getiren bir kesimdir. Bu sorumluluğu yerine getirirken, terör ve asayiş konularında olayların içerisinde yer almamaya azami özen gösterir” diye konuştu.
Mersin’in son yıllarda aldığı yoğun göçün getirdiği olumsuzluklara rağmen, emniyet teşkilatının gösterdiği başarılı çalışmalarla güvenli bir kent olduğuna vurgu yapan Dinçer, “Bu huzur ortamının sağlanmasında en büyük pay polisimize aittir. Esnaf teşkilatı bu huzur ve güven ortamının sağlanmasında, polisimize ve tüm güvenlik güçlerine imkanları ölçüsünde katkı sunmaktadır. Bu özelliğinden dolayı esnafımızın asayiş yönünden daha iyi korunacağından şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.