Mersin’de hayırseverlerin eğitime desteği artarak devam ediyor. Eğitime bir destek de Samiye NAİM Eğitim Vakfı’ndan geldi. Vakıf tarafından Gülnar ilçesinde yaptırılması planlanan 9 derslikli ilkokul ve ortaokul binasının protokolü Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın da katıldığı tören ile imzalandı.
Sahil Valilik Makamı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Çakacak, Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, Samiye NAİM Eğitim Vakfı Başkanı Filiz Doğanay ve Vakıf Müdürü Ayşe Soylu katıldı.
İmza töreninde konuşan Çakacak, Samiye NAİM Eğitim Vakfı ile Valilik arasında yapılacak olan protokolle 9 derslikli bir ilkokul ve ortaokul yaptırılacağını söyledi. Söz konusu vakfın daha önce de Mersin’de birçok eğitim yatırımları yaptığını belirten Çakacak, “Vakıf tarafından yaptırılan ve ilimizde hizmet vermeye devam eden 2’si okul, 3’ü de yurt olmak üzere toplam 5 eğitim yatırımı mevcuttur. Daha önceki hizmetlerinizden dolayı da sizlere teşekkür ederim. Vakfın eğitim hizmetlerine verdiği desteğin devam etmesini temenni ediyorum. Eğitim, bir ülkenin kalkınmasının temelidir. Ekonomik sosyal ve kültürel her türlü kalkınmanın temeli eğitimden geçmektedir. Bizler çocuklarımızı geleceğe ne kadar iyi ve donanımlı hazırlarsak, ülkemiz de o kadar aydınlık yarınlara kavuşacaktır ” dedi.
Desteklerinden dolayı Vali Çakacak’a teşekkür eden Vakıf Başkanı Doğanay ise vakfın kurucusu merhum Samiye Sakaryalı’nın Gülnar ilçesinde çok zor koşullarda ilkokul öğrenimini tamamladığını ve bundan dolayı özellikle kız çocuklarının aynı sıkıntıları çekmemesi için vakıf olarak eğitim yatırımlarını çok önemsediklerini ifade etti. Doğanay, “Gülnar’da 3 tane kız yurdumuz, 1 tane de anaokulumuz var. Vakıf olarak şimdi de yine Gülnar’da bir ilkokul, ortaokul ve kütüphanesi olan bir okul topluluğu yapmayı düşünmüştük. Sayın Valimizin eğitime olan ilgisi ve destekleriyle inşallah bu projemiz de gerçekleşecek. Tabii ki, başka hayallerimiz de var. Umuyoruz ki, onları gerçekleştirme olanaklarına da sahip olacağız” diye konuştu.
Yeniden söz alan Vali Çakacak’ın eğitim yatırımları ile ilgili “ Bir eser bırakmak ne kadar güzel bir duygudur. Hele hele eğitim hizmetleri konusunda bir eser bırakmak, ismin ölümsüzleşmesi ve ebedileşmesi demektir. Hayırseverlerimizin eğitim amaçlı yaptıkları bu tür destekler ve yatırımların, tüm hayırseverlerimize örnek teşkil etmesini temenni ediyor, bu projenin Mersinimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol, Vali Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Koca ve Vakıf Başkanı Doğanay tarafından imzalandı.