Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, belediye hizmet binasının altını çarşı esnafına mescit yaptırıyor.
Başkan Turgut, yaptığı açıklamada, Merkez Alaaddin Camii Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyona alındığı için belediye hizmet binasının bodrum katını mescit yapma kararı aldıklarını belirterek, "Hizmet binamızın bodrum katı 300 m2’lik olup, mevcut Alaaddin Caminin alanından daha büyük bir konuma sahip. Esnafımız ve vatandaşlarımızın ibadetlerini yapabileceği ve çevrede yakın bir cami ve mescit bulunmadığı için arkadaşlarımızla, çarşı esnafı ve iş adamlarımızla yaptığımız görüşmelerden sonra, belediyemizin altında kullanılmayan, atıl durumda bulunan zemin katı mescide dönüştürme kararı aldık” dedi.
“Vatandaşların ibadetlerini en iyi şekilde yapmaları için mescidi kısa zamanda tamamlamayı düşündüklerini söyleyen Turgut, şunları kaydetti:
“Çarşı esnaflarımızla, vatandaşlarımızla ve kentimizin değerli iş adamları ile bir toplantı yaparak onlarında fikirlerini aldık ve katkı sağlamalarını istedik. Bütün arkadaşlarımız sağ olsunlar gerekli desteği vereceklerini belirttiler. Mescidi en iyi şekilde ve en kısa zamanda yapmak için bizde personellerimizle çalışmaları hızla sürdürmekteyiz. Esnafımız ve vatandaşlarımızın ibadetlerini yapabileceği mescit olması bizleri de çok sevindiriyor” diye konuştu.
Padişah Sultan Mehmet Reşat döneminde, Nüzhet Paşa tarafından 1912 yılında yaptırılan Merkez Alaaddin Camii Silifkeliler açısından büyük önem taşıyor.