CHP Silifke Gençlik Kolları tarafından Belediye Kültür Merkezinde Geçlik ve Siyaset konulu panel gerçekleştirildi.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın konuşmacı olarak yer aldığı panele Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, çevre il ve ilçelerden kadın kolları, ilçe yöneticileri, gençlik kolları ve partili partisiz birçok vatandaş katıldı.
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Arslan, “Göreve geldiğimiz günden bu yana birlik ve beraberlik içerisinde bir ekip ruhuyla çalışmaya gayret gösterdik. Şahsım ve bu yola çıkan ekip arkadaşlarımla birçok başarılı projelere imza attık. Bunlardan ilk olarak kendi imkanlarımızla yaptırdığımız masa takvimlerini kapı kapı dolaşarak satışını gerçekleştirip 32 mahallede maddi durumu olmayıp çocuklarını okutmakta güçlük çeken 200 öğrencimize ayakkabı yardımında bulunduk. Daha sonra düzenlemiş olduğumuz Halı saha turnuvalarıyla gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup sporu sevdirmeye çalıştık. Evi yanan ve eşi vefat eden bir ailemize evini baştan aşağı eşyalarla döşeyerek, evinin bakım ve onarımını gerçekleştirdik. Tabii ki bu projelerimizin hepsini saymakla bitiremeyiz. Bunlar sadece önemli olanlardan bir kaç tanesiydi. Önümüzdeki süreçte yeni proje ve çalışmalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz. Gençlik olarak bizlere bu süreçte destek olan ve yardımlarını esirgemeyen başta Silifke Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut olmak üzere İlçe Başkanımız Bünyamin Uçar’a, yönetimime, bizlerin çalışmalarına maddi manevi katkı sunan particililerimize ve vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bu etkinliğimizde ise sizlerle Gençlik Kolları Genel Başkanımız Emre Yılmaz ile Mersin Milletvekilimiz Fikri Sağlar’ı buluşturmak, onların siyaset ve gençlik üzerine düşüncelerini sizlere aktarmak istedik. Katılımlarınızdan dolayı yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
“Gençlerin kendilerini en iyi şekilde yetiştirebilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız” diyen Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Silifke Belediyesi olarak gençlerimize her daim önem verdik vermeye de devam ediyoruz. Onların fikirlerini ve önerilerini önemsiyor, karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bizler gençlerimize sahip çıkmazsak maalesef farklı çıkar grupları gençlerimiz üzerinde hesaplar yapıyorlar. Kimileri madde bağımlısı oluyor, kimileri teröre bulaşıyor. İşte bizler gençlerimizi kuşatan bu çemberi artık kırmalıyız ve onları öz değerlerimizle yetiştirmeliyiz. Değerlerimize sahip çıkan, çalışkan ve Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını yaşatan bireyleri ülkemize kazandırmalıyız. Hiç bir fark gözetmeden tüm gençlerimize kucak açmalı, onları özümüzle sözümüzle önemsemeliyiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz’da gençlere siyaset ve gençlik üzerine düşüncelerini dile getirerek, gençlerin soru ve düşüncelerini değerlendirdiler.
Panelin ardından CHP Silifke Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Arslan ve ilçe Yöneticisi Merve Gültekin Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz’a çiçek takdim etti.