Mersin’in Silifke ilçesinde bu yıl 43.’sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kültür Haftası kapsamındaki
konserler iptal edildi.
Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 43. Uluslararası Kültür Haftasıyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Turgut, “Ülkemizde son dönemlerde art arda meydana gelen üzücü olaylar nedeniyle verdiğimiz şehitlerimiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve onların yakınlarının yaşadığı acılar, hepimizi derinden etkilemiştir. Bu topraklarda yaşayan herkes gibi yaşadığımız bunca üzüntüye kayıtsız kalmak elbette ki olası değildir. Bu sebepten dolayı 20-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirecek olduğumuz kültür haftamızdaki konserleri iptal ettik. Kültür Haftamız süresince hazırladığımız yarışmalar, tiyatro gösterileri ve sanatsal programlarımız devam edecektir” diye konuştu.
Uluslararası Kültür Festivalinin bu yıl yine 20-26 Mayıs tarihleri arasında kutlanacağını açıklayan Başkan Turgut, “Bu yıl sanatsal ve kültürel faaliyetlerimize daha fazla ağırlık vereceğiz. Konserlerimizi iptal ettik ama akşam ve gündüz programlarımızda kültürel etkinliklere ağırlık vereceğiz. Halk Oyunları Gösterileri, Sokak Basketbolu Turnuvaları, Heykel Sempozyumu, yöresel seyirlik oyunların sergilenmesi, tiyatro gösterileri, sergiler, yarışmalar ve daha birçok etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.
Ekonomik kazançtan ziyade kültürel değerleri ve yöresel ürünleri tanıtmaya daha fazla ağırlık vereceklerini belirten Başkan Turgut, kortej yürüyüşü yapmayı da planladıklarını ifade ederek, “Silifke ve Silifke’mizin yerel ve ulusal alanda tanıtılmasına siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın da büyük katkılarını bekliyoruz” diye konuştu.