Mersin’in Silifke ilçesinde 9 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan Demokrasi Parkı, törenle halkın hizmetine açıldı.
Açılışa İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve eşi Pakize Turgut, CHP Eski Milletvekili Vahap Seçer, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta davetlilere aşure ikramında bulunuldu.
Parkın içerisinde dinlenme alanları, ahşap oyun grupları, engelli bireylere özel parklar, havuz, tuvalet, büfe, kamelyalar, kum havuzları, oturma ve oyun alanları yer alıyor.
Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ilçeye değer katacak olan projeleri Silifke’ye kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Parkımızda toplamda 6 bin 206 adet ağaç, mevsimlik çiçek ve çalı formlu bitki kullandık. Çocuklarımız için 670 m2 kum havuzu, 7 adet çocuk ahşap fitness aleti, ahşap çocuk oyun parkı düzenledik. Yetişkinlerin dinlenip, hava alabileceği, çocukları oyunlar oynarken kitaplarını, gazetelerini okuyabilecekleri kameriyeler ve gölgelikler kullandık. Vatandaşlarımıza hizmet verecek olan büfemiz de kısa sürede hizmete girecek" dedi.
Kaymakam Şevket Cinbir ise, "İlçedeki kamu, kurum ve kuruluşlarımız, Silifke Belediyesi, yine Silifke’de hizmet sunan Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar ve Silifke’ye sunduğu hizmetlerle inanıyoruz ve görüyoruz ki Silifke gelecekte çok daha yaşanılabilir ve hayat standartlarının yükseldiği, bütün potansiyelinin sahip olduğu, bütün potansiyelini harekete geçirerek, turizmden ticarete, tarımdan kültüre, bütün kapasitesini ve potansiyelini harekete geçirerek, geleceğinin çok daha iyi olabileceği bir ilçe olarak önümüzde duruyor. Kaymakamıyla belediye başkanıyla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, muhtarıyla, işçisiyle, çiftçisiyle, mühendisiyle, amelesiyle, doktoruyla, mimarıyla, bu ilçede bir taş üstüne taş koymaya çalışan herkesten Allah razı olsun. Bütün bunları yaparken ilçenin önceliklerini ve milletimizin vatandaşımızın ihtiyaçlarını iyi belirleme ve önceliklerimizi de ona göre belirleyerek hizmetlerimizi sürdürme gibi bir sorumluluğu taşıyoruz. Tabi ki sıkıntılarımız zaman zaman oluyor. Netice itibariyle bütün bu sıkıntılardan bütün bu acılardan güç ve kuvvet alarak, ecdadımızın bize emanet ettiği bu toprakları vatan bilme ve vatan olarak koruma kararlılığımıza devam ederken, bu toprakları bize vatan yapan aziz ecdadımıza, kahraman gazilerimize, aziz şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Silifke Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu. Gösterinin ardından parkın açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi.