Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği iftar yemeği ve Ramazan etkinlikleri, Silifke’de devam etti.
Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan iftar sofralarında yaklaşık 4 bin kişi dualar eşliğinde ezanın okunması ile beraber oruçlarını açtı. Ramazan ayının huzur ve bereketini aynı sofrada paylaşan Silifkeliler, birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarını açmanın mutluğunu yaşadı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımıyla gerçekleşen etkinliğe, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikte konuşan Başkan Kocamaz, Ramazan ayının insanları bir araya getiren mübarek bir ay olduğunu ifade ederek, “Biz o kadar şanslı bir milletiz ki, bu dinin Peygamberine biat edip, Ramazan ayı ile şereflenmişiz. Ramazan insanları kaynaştıran, insanların birbirine yardım ettiği, sofrasını paylaştığı çok önemli bir ay ve bu Ramazan ayında da her ilçemizde olduğu gibi Silifke’de de bu iftar sofralarında sizlerle birlikte olmaktan gerçekten onur duyuyoruz. Allah’a bir kez daha şükrediyoruz ki, bizi sizlerle bir kez daha buluşturdu. Bu sofralar, bu yemekler aslında bahane, önemli olan bizim bir arada olmamız” dedi.
Mersin’e hizmet etmekten onur duyduğunu ve hak ettiği tüm hizmetleri hayata geçirerek yakın bir zamanda Mersin’i Türkiye’nin cazibe merkezi haline getireceklerini belirten Kocamaz, “Biz Mersin’i bir bütün olarak görüyoruz. Mersin’in köyü, beldesi, ilçesi, ovası, denizine, her tarafına hizmet götürmeye çalışıyoruz. Yine Allah’a şükrediyorum ki, 13 ilçe belediyemizle siyasi parti ayrımı yapmaksızın hizmet için el ele çalışıyoruz. Elbette Mersin’in çok eksiği var. Özellikle bu bölgenin, Toros dağlarında yaşayan vatandaşlarımızın 2000’li yıllara gelindiğinde bile alamadığı hizmetler olduğunu biliyoruz. Ama hedefimiz bu yıl sonuna kadar yolu ve suyu olmayan hiçbir köy bırakmamak. Allah çıktığımız bu hizmet yolcuğunda bizi yalnız bırakmasın. Sizlerin duasıyla daha Mersin’de yapılacak çok hizmet olduğunu biliyoruz. Mersin çok yakın bir zamanda hak ettiği yere gelecek ve Türkiye’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak” diye konuştu.
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise hem Silifke Belediyesi hem Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’e en iyi şekilde hizmet ettiğini ifade ederek, “Ramazan ayı 11 ayın
sultanı. İyi ile kötüyü, eğri ile doğruyu ayırt etmemizi, bizlerin iyi insanlar olmamızı sağlayan ve kardeşliğin, dostluğun pekiştirildiği bir ay. Tabii ki, yüce Allah’a ibadet ediyoruz ama en güzel ibadetlerden biri de sizlere hizmet etmektir. Büyükşehir ve Silifke belediyeleri olarak sizlere en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu iftar yemeğini düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından birbirinden renkli kültürel etkinliği ilçelere taşıyan ‘Mahallede Ramazan’ etkinlikleri kapsamında, geleneksel kültürümüzün en önemli köşe taşlarından biri olan gölge oyunu Karagöz ve Hacivat ile Tuzsuz Deli Bekir ortaoyunu sahnelendi. Çocuklar kadar büyüklerin de kahkahayla izlediği oyun Silifkelilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Oyundan hemen sonra sahne alan Ateşbaz gösterisi ve Kenya Akrobasi Grubu’nun performansı ise izleyenlere heyecanlı anlar yaşatarak, büyük alkış topladı.
Etkinlikte bağlamasını konuşturup, davetlileri türkülerine ortak eden Aşık Sefai, birbirinden güzel eserleriyle Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran halkı coşturdu. Aşık Sefai ile birlikte sahne alan şair Ahmet Coşkun, Türk Halk Müziği sanatçıları Selami Durmuş ve Davutcan Akyüz ise seslendirdikleri şiirler ve türküler ile Silifkelilere unutulmayacak bir akşam yaşattı.