Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MESKİ), Tarsus ilçesindeki içme suyu çalışmalarına büyük bir hızla devam ettiği bildirildi.
MESKİ’den yapılan açıklamaya göre, Tarsus’un muhtelif mahalle ve sokaklarında çeşitli ebatlarda yaklaşık 23 bin metre içme suyu hatlarının döşemesi ve yenilenmesi çalışmalarını devam eden ekipler, 12 bin metre içme suyu hattının döşemesini de tamamladı. Gülek Mahallesi’nde ise 990 metre içme suyu terfi hattı yapılarak Gelgez kaynağındaki içme suyu vatandaşların hizmetine sunuldu. Ayrıca 4 bin metre uzunluğundaki Kaklıktaşı-Belen grubu içme suyu isale hattı döşeme çalışmaları ise devam ediyor.
İlçelerin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak altyapı yatırımlarının sürdüğü ifade edilen açıklamada, "Tarsus ilçesi ile birlikte tüm ilçelerimizde başlatılan çalışmalarla vatandaşlarımızın içme suyu sorununu çözeceğiz. Vatandaşlarımıza en iyi hizmet vermeyi ilke edinen kurumumuzca, tüm ilçelerimizde alt yapıya öncelik verilerek içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir” denildi.