Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silfke ilçesindeki Taşucu Limanı bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, haftalık bin 500 kişi ve 400 aracın kullandığı, 13 gezi teknesi, 12 motoryat, 35 küçük balıkçı kayığı ve 12 büyük balıkçı kayığına hizmet veren Taşucu Limanı’nda bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Taşucu Limanı’nın iç ve dış yapılanmasında çeşitli tadilatlar yapıldı. Bina ve çatı tadilatı ile başlayan bina yenileme çalışmaları kapsamında, yolcu ve araç bagaj taşıma sistemi yapımı, yolcu geçiş güzergâhına turnikelerin konulması ve polis memurlarının kabinlerinin yenilenmesi, yangın uyarı ve yangın söndürme sistemlerinin kurulması ile kameralarda bakım çalışmaları tamamlandı. Bina dışında ise gümrüklü araç kapısı ve tel örgü, aydınlatma direklerinin yenilenmesi ve balıkçı barınağının yenilenmesi çalışmaları tamamlanarak bina dışı da yeni görüntüsüne kavuştu.
Mersin’in daha temiz denize kavuşması için Taşucu Limanı’nda deniz yüzey temizliği Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından el kepçeleri ile yapılırken, gemilerden atık alım işlemini gerçekleştirerek deniz temizliğinin süreklilik kazanması sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin temiz deniz çalışmaları kapsamında ilerleyen günlerde Taşucu Limanı’nda kamera sayısının arttırılması ve usturmaçaların yenilenmesi çalışmalarının da tamamlanacağı bildirildi.