Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yaban hayatı koruma, kurtarma ve rehabilitasyon hizmeti veren Tarsus Hayvan Parkı ekipleri tarafından göç esnasında yaralanan 13 leylek tedavi edilerek doğaya bırakıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerince, göç esnasında ve kaçak avcılık sebebiyle yaralı vaziyette bulunarak Tarsus Hayvan Parkı ekiplerine teslim edilen 13 leylek, 2 martı ve gri balıkçıl kuşlarının tedavisi tamamlandı. Tedavisi tamamlanan kuşlar göç yolu üzerinde bulunan Göksu deltasına bırakıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları arasında imzalanan protokol gereğince doğada yaralı halde bulunan ve tedavisi uzun sürecek olan gerek kanatlı, gerekse memeli tüm yaban hayvanlarının tedavisi ve rehabilite işlemleri Tarsus Hayvan Parkı’nda yapılıyor. Uzman veterinerler tarafından tedavileri tamamlanan yaban hayvanları, tedavi edildikten sonra tekrar doğal yaşam alanlarına bırakılıyor.