Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlediği etkiliğin konuğu olan Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Mersinlilerle bir araya gelerek, ‘Atatürk ve Cumhuriyet’i anlattı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlediği konferansta, Atatürk’ü, Cumhuriyet’i ve babası Kazım Karabekir’i anlatırken zaman zaman duygulanan Timsal Karabekir, zaman zaman da coşkulu anlar yaşadı. Konferansta, “Bu vatana tek bilek, tek yürek sahip çıkılacak, bu bayrağa tek bilek, tek yürek sahip çıkılacak” diyen Timsal Karabekir, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ‘ilahi kadro’ olarak nitelendirdi. Karabekir, “Allah Türk’ün kurtulmasını istemiş. O yüce insanlar bakıyorsunuz okul arkadaşları. Mustafa Kemal Paşamız, Karabekir Paşamız, İsmet Paşamız, Ali Fuat Paşamız yani bütün o güzel kadro, ‘ilahi kadro’ diyorum ben onlara ki, okul arkadaşları. Daha sonra vatanı kurtaracak, Cumhuriyet’i kuracak olan o ilahi kadro” dedi.
Konferans sonunda Mersinliler, Timsal Karabekir’i ayakta alkışlarken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün, Karabekir’e çiçek verdi. Konferans, Timsal Karabekir ve salonu dolduran izleyicilerin 10. Yıl Marşı’nı coşkuyla söylemeleri ile sona erdi.