Toros Üniversitesi ve Mersin Yatırım, Dış Ticaret ve Markalaşma Derneği (MERYAD) işbirliği ile Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü Konferans Salonu’nda endüstri 4.0 konulu konferans düzenlendi.
Konferansa, Toros Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel, MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, Siemens Türkiye İcra Kurulu üyesi, Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy ile iş dünyasının temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferans öncesi konuşan Prof. Dr. Türker, endüstri 4.0’ın önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Ben insan kaynakları dersi okutuyorum. İnsanların performansı nasıl ölçülür, nasıl eğitilir, nasıl bunların verimleri artar, bunlarla ilgili derslerde öğrencilere ve sanayide eğitim vermeye çalışıyorum ama anladığım kadarıyla 4.0’la birlikte bu robotların çalışma hayatına girmesi ile birlikte bizim öğrettiğimiz bir çok şeyi yavaş yavaş teknolojinin eline teslim ediyoruz. Bu teknoloji insan kaynakları ve üretimle ilgili birçok alanda sektörlere çok büyük yenilikler getirecek" şeklinde konuştu.
MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz ise dünyada önemli gelişmeler olduğunu, sanayide 4-0 teknolojisinin iyi anlaşılması gerektiğine işaret ederek, geleceğin iyi tasarlanması gerektiğini belirtti. MERYAD olarak bu tür konferansları kentte düzenlemeye devam edeceklerini ifade eden Gündüz, konferansa ev sahipliği yapan Toros Üniversitesi İİSBF Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel’e ve sponsorumuza teşekkür ediyorum.
Konuşmaların ardından, Siemens Türkiye İcra Kurulu üyesi, Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy verdiği konferansta ’Sanayide 4.0’ teknolojisiyle ilgili tarihsel süreçleri anımsatarak, gelinen bu noktada sanayide 4.0 teknolojisinin çok yeni olduğunu, bu alanda Almanya’nın öncülük ettiğini, gelişen teknoloji içinde her şeyin elektronik ortamda, bilgisayar programları ile yürütüleceğini, bu teknolojinin sanayide rekabeti artırarak, üretime büyük katma değer katacağını, daha ucuz ve kısa zamanda üreterek esnek hatlar yoluyla pazarlanacağına dikkat çekti.
Konferans sonunda soruları yanıtlayan Ersoy’a, katkılarından dolayı Dekan Türkel ve Başkan Gündüz teşekkür plaketi ve katılım sertifikası takdim etti.