Toros Üniversitesi’nde kayıt heyecanı başladı. 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan öğrenciler ve aileleri, bugünden itibaren 19 Ağustos 2016 tarihine kadar Toros Üniversitesi’ne kayıt yaptırabilecekler.
Mersin’deki ikisi özel üç üniversiteden biri olan ve kurulduğu günden bugüne öğrenci sayısını gederek arttıran Toros Üniversitesi’nin Bahçelievler Kampüsü’nde kayıtlar 15 Ağustos itibariyle alınmaya başlandı. 2016-ÖSYS sonuçlarıyla bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler, aileleri ile birlikte hem kayıt işlemlerini yaptı hem de yeni üniversitelerini gezdi. Mesai saatinin başlamasıyla birlikte kayıt işlemleri için Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler, uzun bir maratonun ardından hayalini kurdukları üniversite eğitimleri için ilk adımlarını atarken, aileleri de onları heyecanla bekledi.
2016-2017 eğitim dönemi kapsamında bir açıklama yapan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, üniversite olarak gerek ön lisans programlarında gerekse de lisans programlarında iş yeri eğitimlerine son derece önem verdiklerinin altını çizdi. “Bizim üniversite olarak en önemli görevimiz öğrencilerimizi iş hayatlarına en iyi şekilde hazırlamaktır” diyen Rektör Özdemir, bu bağlamda üniversite-sanayi işbirliği kapsamında sektörlerle işbirliği halinde olduklarını belirtti. Özdemir, “3. Nesil Üniversite olarak izlediğimiz bu eğitim politikası sayesinde öğrencilerimiz buradan mezun olup iş başvurusu yaptıklarında tecrübe problemi çekmeyecekler” dedi.
Yeni gelen öğrencilere de mesaj veren Rektör Özdemir, “Biz üniversite olarak öğrencilerimize sadece eğitim vermiyoruz, onları hayata hazırlıyoruz. Zaman geçtikçe izlediğimiz eğitim politikasının faydalarını hissetmeye başlayacaklar. Aramıza yeni katılan öğrencilere hoş geldiniz diyor, eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.