Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bu yıl 16’ncısı düzenlenen Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde 3 kategoride ödül aldı.
2015-2016 tiyatro sezonunda Mersin’in de aralarında bulunduğu 24 şehirde sahneye konulan oyunları seyreden Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu ’halk jürisi’ üyeleri tarafından performans, tasarım ve yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirilen oyunlar, oyuncular ve tiyatrolar belli oldu. Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Dünya Tiyatrolar Günü’nde sahneye koyduğu ‘Keşanlı Ali Destanı’ adlı tiyatro oyunu ile Direklerarası Seyirci Ödülleri değerlendirmesinden en iyi erkek oyuncu, en iyi genç yetenek ve en iyi sahne tasarımı ile 3 dalda ödüle layık görüldü. Gazeteci yazar merhum Haldun Taner’in yazdığı, Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz’un yönettiği iki perdelik komedi oyununda en iyi erkek oyuncu ödülünü, Murat Özdemir alırken, en iyi genç yetenek ödülünü Cennet Göz, en iyi sahne tasarımında da Abdurrahman Topuz seçildi. Ödüller, Ekim ayı içerisinde Adana’da düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecek.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tiyatronun bir ekip işi olduğunu belirterek, Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz’un nezdinde tüm ekibi kutladı.
Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının amatör olmasına rağmen bugüne kadar ortaya koydukları oyunlarda profesyonel bir oyunculuk sergilediklerine dikkat çeken Tuna, "Tiyatro çok yönlü ve öğretici olduğu gibi insanlar arasındaki gönül bağını da kuvvetlendiren bir sanat dalıdır. Başta tiyatro olmak üzere, sanatın tüm dalını önemsiyoruz. Belediyemizin bünyesinde kurduğumuz Şehir Tiyatrosu ile amacımız, hemşerilerimize ve çocuklarımıza tiyatroyu sevdirmek ve ücretsiz açtığımız kurslarda geleceğin tiyatro sanatçılarını yetiştirmektir. Bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde de tiyatro ekibimizin en iyi erkek oyuncu, en iyi genç yetenek ve en iyi sahne tasarımı ile üç ödül alması bizleri oldukça mutlu etmiştir. Kültüre, sanata ve sanatçıya sunduğumuz desteklerimizin bu şekilde meyvesini vermesi çalışma şevkimizi daha da arttırmaktadır. Ödüllere layık görülen tiyatrocularımız ve sahne tasarımcımızı tebrik ediyor, bu başarıların katlanarak daha da büyümesini temenni ediyorum” dedi.
İlçeyi sanatın merkezi yaptıklarına da vurgu yapan Tuna, "Halkkent Mahallesi’nde yaklaşık 12 bin metrekarelik alanda hizmete sunduğumuz Yunus Emre Kültür Merkezimiz ile Okan Merzeci Mahallesi’nde 9 bin metre karelik alandaki, 4 bin kişi kapasiteli Amfi Tiyatromuz, bölge insanımızın yanı sıra tüm Mersin halkının da katıldığı etkinliklere, sanatsal faaliyetlere ve konserlere ev sahipliği yaparak büyük beğeni toplamaktadır” diye konuştu.