Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Köyler Arası Futbol Turnuvası”nın kuraları 21 Nisan’da çekilecek. Bu yıl 102 köyün davet edildiği turnuva, 19 Mayıs’ta başlayacak.
Toroslar Belediyesi, “Köyler Arası Futbol Turnuvası”nın bu yıl 9’uncusunu gerçekleştiriyor. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Türkiye’de örnek gösterilen bir organizasyon haline gelen turnuva, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı haftasını kapsayan tarihler arasında yapılacak. Mersin merkeze bağlı 102 köyün davet edildiği turnuvanın kuraları ise 21 Nisan Perşembe günü Toroslar Belediyesi Meclis Salonu’nda çekilecek.
Turnuvaya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, turnuvayla köyler arasındaki diyalogu daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Tuna: “Spor, fair play, centilmenlik, dostluk ve kardeşliktir. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz köyler arasındaki futbol turnuvası, centilmenlik içerisinde maçlara sahne olan ve seyircisi ile bütünleşen güzel bir organizasyon haline geldi. Bu yıl 9’uncusunu düzenleyeceğimiz bu turnuvayla amacımız, köyler arasındaki diyalogu daha da güçlendirmektir. Her yıl katılımın daha fazla olduğu turnuvanın sonucunda köyler arasındaki dostlukların ve arkadaşlıkların daha da arttığını gözlemliyor, aynı zamanda da Mersin sporuna yeni yetenekler kazandırıyoruz” dedi.
12 yılda yaptıkları çalışmalarla spor alanında önemli adımlar attıklarını vurgulayan Tuna, hedeflerinin tüm gençleri spora yönlendirmek olduğunu kaydetti.