Toroslar Belediyesi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş’in adını, Akbelen Bulvarı üzerinde inşasına başladığı yeni bir parkta yaşatacak.
Türk dünyasına yaptığı hizmetlerle Türk milletinin gönlünde taht kurmuş olan merhum Türkeş’in adının verileceği parkta, 33 Türk boyunu simgeleyen pergoleler de yer alacak. Daha önce bir hızarda bulunan 8 asırlık zeytin ağacının da yerleştirilerek korumaya alındığı park alanında gerçekleştirilen zemin düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, parkın bulvar üzerinde olmasının yanı sıra panoramik görüntüsüyle de çok hoş bir mekan olacağına dikkat çekti. Merhum Alparslan Türkeş’in ismini Toroslar’da ölümsüz kılacaklarını belirten Başkan Tuna, parkın Toroslar’a şimdiden hayırlı olmasını diledi.
Ortaya koydukları hizmetlerde milli ve manevi değerlere büyük önem verdiklerini altını çizen Tuna, “Akbelen Bulvarı üzerinde bulunan otoban köprüsüne yakın ve bulvar cepheli yaklaşık 13 bin metrekarelik alanımızda yeni bir park çalışmasına başladık. Tarihteki Türk boylarının simgelerini de içinde barındıracak olan bu parkımıza Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş’in ismini vereceğiz. Hem Başbuğumuzun adını yaşatacağız hem de 33 Türk boyunun simgeleneceği pergoleler ile tarih şuurunu genç nesillerimize aktaracağız. Yapım çalışmalarının tamamı, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarımız tarafından gerçekleştirilecek olan parkımızın şimdiden halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.