Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği Karakucak Güreşleri, 20 Ağustos 2016 Cumartesi günü Soğucak Mahallesi güreş alanında yapılacak.
Karakucak Güreşleri, Toroslar Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek. Minikler ve yıldızlar kategorilerinde, 25 kg ile 85+ kg arasında gerçekleştirilecek müsabakalarda, Türkiye’nin dört bir yanından pehlivanlar mücadele edecek.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, organizasyona ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, güreş müsabakalarına tüm sporseverleri davet etti. Amaçlarının, ata sporu güreşi yaşatmak, sevdirmek ve daha da geliştirmek olduğunu belirten Başkan Tuna, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini arzu ettiğimiz güreşlerimizde kentimizin yetiştirdiği pehlivanları da ağırlayacağız. Tüm hemşerilerimizi 20 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’te Soğucak güreş alanımızdaki şölene davet ediyor, etkinlikte mücadele edecek güreşçilerimize başarılar diliyorum. Bu yıl 94. yıl dönümünü kutlayacağımız Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kapsayan Zafer Haftası’nda, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.