Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl üçüncüsünü düzenlediği karakucak güreşleri, Soğucak Mahallesi Güreş Alanı’nda 271 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.
Minikler ve yıldızlar kategorilerinde, 25 ile 85+ kilolar arasında 15 dalda yapılan güreş müsabakasında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen birbirinden başarılı sporcular, kendi kategorilerinde kıyasıya mücadele etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın yanı sıra MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, belediye başkanları, Belediye Meclis üyeleri, Toroslar İlçe Jandarma Komutanı jandarma Yüzbaşı Mahmut Eryiğit, Türkiye Güreş Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile mahalle muhtarları da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından dualarla başlayan müsabakalar öncesinde bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının ata sporu güreşe sahip çıkmak ve Türk sporuna yetenekli sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. 30 Mart 2014 tarihinden sonra 32 köy ve 5 beldenin belediyeye bağlanmasıyla ilçe sınırlarının genişlediğini hatırlatan Başkan Tuna, fiziki zeminlerde yaptıkları hizmetlerin yanı sıra sosyal ve sportif etkinlikler düzenleyerek, insanları bir araya getirmeye çalıştıklarını vurguladı. Bu tür organizasyonların spora yönlenmek isteyen çocuklarımızın ve gençlerimizin önünü açmak anlamında da önemli katkılar sunduğunu belirten Tuna, "Türkiye’de tek olarak gençler kategorisinde düzenlenen karakucak güreşlerimizin bu yıl üçüncüsünü organize ettik. Bu müsabakalarla, yaşları ve kiloları aynı kategoride olan çocuklarımızın ve gençlerimizin önünü açmaya ve ata sporumuz güreşe sahip çıkmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin değişik illerinden gelen sporcularımızı ağırlamaktan büyük şeref duyduk. Gücüne, bileğine güvenen gençlerimiz bu er meydanında kıyasıya mücadele ediyorlar. Hak edenin kazandığı çok güzel müsabakalar izlettiriyorlar. Ancak güreş okullarında eğitim alan gençlerimizin yanı sıra ilk defa çayıra çıkan gençlerimizde bu müsabakalara katıldılar. Bu özgüvenlerinden dolayı tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu sporcularımızda hocaların nezaretinde aldıkları eğitimlerle kendilerini geliştireceklerdir. Belediye spor kulübümüzün bünyesinde güreş okulumuzda var. Belediye olarak gençlerimiz için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Çünkü gençlik bizim geleceğimizdir ve umudumuzdur. Ağustos ayı Türk milletinin zaferlerle dolu bir ayıdır. Bu topraklarda yaşamak dün de zordu bugün de zor. Milletimizin ortak paydası olan dinini, bayrağını, tarih şuurunu, milli kültürünü ve manevi değerlerini ve bu toprakların asla düşman eline geçmemesi için dik duruşumuzla atalarımızdan aldığımız değerleri yaşatmak boynumuzun borcudur. Bu vesile ile bir kez daha, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatan uğruna canlarını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi
Daha sonra söz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de Başkan Tuna’ya İlçe genelinde sürdürdüğü başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, müsabakalara katılan tüm sporculara başarılar diledi.
Konuşmaların ardından, müsabakalara geçildi. 271 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği karakucak güreşlerinde dereceye girenlere madalya ve ödülleri Başkan Tuna ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.