Mersin’de bu yıl 2’incisi düzenlenen Mersin Uluslararası Bisiklet Turu ‘Tour Of Mersin’, 10 ülkeden 102 sporcunun katılımıyla Anamur’dan başladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Bisiklet Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen bisiklet turunun ilk etabı Anamur Ören’de başladı ve Gülnar Yanışlı mevkinde sona erdi. Anamur Ören’de yarışın başlamasını Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve çok sayıda vatandaş izledi.
Sporcular, yarışın ilk gününde Gülnar Yarışlı’ya kadar şampiyonluk için pedal çevirirken,ilk gün sonunda Etap Klasmanı’nda Hollanda’dan Cyclingteam Join-s de Rijke takımının sporcusu Jan-Willem Vanschip birinci, Türkiye’den Torku Şekerspor Continental Team sporcusu Nazım Bakırcı ikinci, Belarus’tan Minsk Cycling Club sporcusu Siarhei Papok de üçüncü oldu.
Yokuş Klasmanı’nda Torku Şekerspor Continental Team sporcusu Nazım Bakırcı, Sprint Klasmanı’nda ise Cyclingteam Join-s de Rijke sporcusu Jan-Willem Vanschip birinci oldular.
Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun Bozyazı Kapısı yarışında Duabi’den Almansoori Ahmed birinci, Letonya’dan Smirnous Andris ikinci, Belarus’tan yarışa katılan Bazhkoy Stanislay ise üçüncü olarak yarışı tamamladı.
Yarışın Anamur Kapısı turunda ise birinciliği Torku Şekerspor Continental Team takımından Rasim Reis elde ederken, Brisa Spor’dan Onur Balkan ikinci, yine Brisa Spor’dan Abdülkadir Kelleci ise üçüncü oldu.
‘Tour Of Mersin’, 17 Nisan’da ise Mersin Özgecan Barış Meydanı’ndan sona erecek.