Mersin Valisi Özdemir Çakacak, turizm sektörünün dünyada hızla büyüyen ve gelişen sektörlerin başında geldiğine dikkat çekerek, "Mersin’in, hem ülkemizdeki, hem dünyadaki turizm pastasından daha fazla pay alabilmesini sağlamak için ilimizin dinamikleriyle birlikte çaba gösteriyoruz" dedi.
Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası kutlanan ve bu yıl 40’ıncısı gerçekleştirilen Turizm Haftası, Vali Özdemir Çakacak’ın da katıldığı törenle açıldı. Mersin milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Yılmaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanırlıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Hamit İzol ve turizm sektörü temsilcilerinin katıldığı törende konuşan Vali Çakacak, Turizm Haftası’nın bu yıl, ’Bu sene Mersin’ sloganıyla düzenlendiğini söyledi.
Teknolojinin gelişmesiyle, ulaştırma sektörünün her geçen gün daha da ilerlemesinin çok uzak diyarları birbirine yakınlaştırdığını kaydeden Çakacak, "İnsanların turizm amaçlı hareketlilikleri, sektörü büyük bir ekonomi haline getirmiştir. Ülkeler, var olan bu büyük pastadan pay alma çabası içerisindeler. Ülkemiz de turizm hareketliliğinin her geçen gün gelişmesiyle dünyada söz sahibi olan ve daha da söz sahibi olmak isteyen ülkelerin başında geliyor" diye konuştu.
Çakacak, Mersin’in, deniz turizmi ve yayla turizmi anlamında önemli bir nokta olduğunu belirterek, kentin yüksek turizm potansiyelinin şimdiye kadar istenilen düzeyde açığa çıkarılmadığını, ekonomiye yeterli katkı sunmayan yazlık sitelerin turizme kazandırılması gerektiğini vurguladı.
Tanıtım anlamında da ulusal ve uluslararası anlamda çalışmalar yapıldığını ifade eden Çakacak, "Mersin’in, hem ülkemizdeki, hem dünyadaki turizm pastasından daha fazla pay alabilmesini sağlamak için ilimizin dinamikleriyle birlikte çaba gösteriyoruz" şeklinde konuştu. Çakacak, turizm sektöründeki çeşitliliğe bakıldığında, Mersin’in potansiyel olarak yaz, kış, inanç ve kültür turizmi açısından bu çeşitliliğin tamamına sahip olduğuna dikkat çekti.
Turizm sektörünün dünyada hızla büyüyen ve gelişen sektörlerin başında geldiğini ifade eden Çakacak, şöyle devam etti; "Mersin, denizden yola çıkıldığında 20 dakika gibi kısa bir süre içerisinde bin metrelik yaylalara ulaşılabildiğinden yayla ve doğa turizminin de yapılabileceği imkana sahip. Mersin olarak, kentimizin sahip olduğu bu güzelliklerin tanıtılması amacıyla, tüm dinamiklerimizle birlikte yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda fuara katılıyoruz. Tanıtım amacıyla yapılan bu çabaların, etkinliklerin hemen sonrasında etkisini göstermesi mümkün değil. Bu nedenle bıkmadan, yılmadan kentin tüm dinamiklerimizle birlikte bu tanıtım atağını devam ettirmek durumundayız. Mersin’in turizmde hak ettiği yere geleceğine olan inancımız tamdır."
İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu da kentin, Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "Mersin’de dört mevsim boyunca hizmet sunulabilmesi için her geçen gün yatırımların kapasitesi ile birlikte sunulan hizmetin kalitesi de artmakta. Büyük markaların kentimizi tercih etmesi sektörümüzü ve bizleri mutlu ediyor. Turizm kenti Mersin’in, kısa süre içerisinde milyonlarla ifade edilen turist sayısına ulaşacağına inanıyoruz. Tatil yapmayı planlayan doğa tutkunlarını, yerli ve yabancı turistleri, ‘Bu sene Mersin’ diyerek kentimize davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programın sonunda katılımcılar, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü tarafından açılan el sanatları sergisini gezdi.