Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Üzümlü Mahallesi’nde ’Şehitleri Anma’ programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda vatandaşlara yemek ikram edildi.
Burada bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Bu köylerimizin tarihine baktığımızda, yöre insanımızın Çanakkale’de, Dumlupınar’da yurdunu en iyi şekilde savunduğunu canını verdiğini görürüz. Yakın zamanda doğuda, güney doğuda bu köylerimizden onlarca şehidimiz var” dedi.
Tollu, “Bugün bizi üzen ülkemizin ekmeğini yiyen, ülkemizin havasını teneffüs eden bir takım güruhların, bizim askerimizin, polisimizin, güvenlik güçlerimizin şehadetinde pay sahibi olması. Bu durum bizleri çok üzüyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok güçlü. Devletler sabırlıdır, güvenlik güçlerimiz şuanda amansız bir mücadele veriyor. Güvenlik güçlerimizin vatan sevgisi, devlet sevgisi, bayrak sevgisi, içimizde türeyen bu hainleri en kısa zamanda yok edecektir” diye konuştu.
Üzümlü Muhtarı Mustafa Başbilen ise köy halkı ve belediyenin desteğiyle düzenledikleri ‘Şehitleri Anma’ programına uzaktan ve yakından gelen herkese teşekkür etti.
Program sonunda vatanın birlik ve bütünlüğü için dua edildi.